Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №199 від 04.08.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Жнива-2005

Мабуть, будемо з хлібом?

Жнива в Україні у самому розпалі. За прогнозами уряду, цього року врожай має бути значно більшим, ніж у минулому. Загалом, по всій країні планується зібрати близько 10-ти мільйонів тонн зерна. Не відстає від інших областей і Рівненщина. Минулої п’ятниці, рівненські журналісти отримали змогу вирушити до села Івачків, Здолбунівського району, де розкинуло свої поля фермерське господарство “Нива”, і на власні очі упевнитися у ефективності роботи його працівників. Організовувала поїздку прес-служба Рівненської облдержадміністрації.

З усіх сторін гостей оточували поля - в господарстві 740 гектарів! З одного боку дороги красувалася пшениця, з іншого – цукровий буряк та інші культури. Усі поля були в чудовому стані, без бур’яну. Неймовірна спека, що зустріла нас, була лише на руку хліборобам. Комбайни вправно викошували гектар за гектаром. Жнива розпочалися.

Голову облдержадміністрації Василя Червонія, який також відвідав підприємство, зустріли привітні дівчата в українському вбранні, і подарували йому традиційний у таких випадках дідух запасної пшениці. Далі відбулася дружня розмова губернатора з сільськими фермерами.

Василь Червоній, голова Рівненської облдержадміністрації:

- Від імені уряду обіцяю хліборобам гарну погоду протягом усіх жнив (сміється). Який буде врожай? Це залежить лише від Бога. Якщо не станеться ніяких катаклізмів, плануємо зібрати врожай більший, ніж у минулому році.

Цього року ми не поспішатимемо продавати зерно зернотрейдерам. Уряд просить селян почекати до осені із продажем залишків зерна. А ми, у свою чергу, докладемо усіх зусиль, щоб селяни змогли уникнути обману при його здачі на зерноприймальних пунктах. Я хочу, аби усі ці працьовиті люди були заможніми, могли придбати собі нову техніку, і все необхідне для гідного житя.

Керівник приватного фермерського господарства “Нива” Олег Лапчук стверджує:

- Під час нинішніх жнив, на землях нашого господарства прогнозується досить висока врожайність – 45 центнерів з гектару.

Тільки працюючи з самого ранку до пізньої ночі можна досягнути гарних результатів.

04.08.2005Павло ДУТКО



Рівне-Ракурс №10 від 04.08.2005p. 
На головну сторінку