Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №540 від 24.02.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Дочекалися

Гроші для будівельників виділили

Завдяки прийнятим на останній сесії облради змінам до обласного бюджету з’явилася можливість погасити існуючу кредиторську заборгованість бюджетних установ з поточних видатків, яка виникла у зв’язку з неоплатою платіжних доручень органами державного казначейства у грудні 2011 року.

Ціна питання - 14,5 мільйонів гривень. Насамперед, розрахуються з будівельниками, які торік зводили соціально важливі об’єкти.

За словами першого заступника голови облдержадміністрації Анатолія ЮХИМЕНКА, це дозволить генпідрядникам, які недоотримали гроші з обласного бюджету, виплатити зарплату працівникам та сплатити податки. Тим більше, що надходження до казни зросли, а тому коштів для розрахунку не бракує. Відтак, гроші отримають будівельні організації, а також буде ліквідована інша кредиторська заборгованість.

Водночас голова облдержадміністрації Василь Берташ запевнив, що своїм дорученням створить робочу групу, яка перевірить ефективність використання бюджетних коштів, використаних торік на будівництво шкіл, лікарень, доріг, газопроводів й інших об’єктів соціальної інфраструктури. Увійти до складу комісії запропонують представникам усіх фракцій обласної ради. Разом із громадським контролем всі новозбудовані чи відремонтовані заклади перевірить КРУ. Тож громадськість матиме висновки різних експертів. Це, на переконання очільника області, актуально, адже платники податків мають знати, на які соціально значимі об’єкти спрямували їхні кошти та наскільки ефективно їх використали.

24.02.2012



Рівне-Ракурс №10 від 24.02.2012p. 
На головну сторінку