Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №237 від 27.04.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Веселих свят!

А »Мандри» - проти »фанери»

А »Мандри» - проти »фанери»

Гості зі Львова привезли відомих артистів, гарний настрій і... багато пива

25 квітня, третій день Великодня, видався приємним і світлим для багатьох рівнян. Багато з них мали можливість гарно провести час на майдані Незалежності, де за підтримки відомої торговельної марки відбувся концерт українських виконавців.

- Найпершим призначенням цього святкового дійства є вшанування і збереження українського фольклору, старовинних традицій, відродження культури нашої країни. Це не лише реклама, а й справжня культурна місія, - незадовго до початку святкового видовища розповіла кореспонденту “РР” заслужена артистка України та керівник балету »Життя» Ірини Мазур. - В Рівному відбудеться завершальний концерт акції за участю гуртів »Мандри», »Гайдамаки», балету »Життя», дівочого гурту »Передвістя», молодих виконавців зі Львова Ірини, Злати, Андрія Заліска та інших.

А тим часом на майдан поступово сходилися рівняни. Певно ж, не ради пива - його цінителями є далеко не всі, - а от концерт подивитися все ж таки цікаво.

Поки тривала підготовка до виступів, а, власне, встановлювалася сцена, перевірялася апаратура, поки молодь юрбилася на майдані в передчутті забави, на сцені з’явився соліст гурту »Мандри» - Фома. Деякий час він зі своєю командою просто розспівувався, налаштовував звук, а під кінець із посмішкою звернувся до публіки:

- Те, що ви щойно побачили і почули, називається творчими муками, і все це робиться для того, аби ви змогли відчути, де буде »фанера», а де - справжній спів.

У відповідь з юрби пролунали схвальні вигуки. Так, молодь хоче слухати живі голоси, а не сурогат. Після цих »мук-приготувань» до виступу автору цих рядків удалося таки поставити декілька запитань лідеру гурту »Мандри»:

- Скажи, будь ласка, ви вперше виступаєте в Рівному?

- Ми часто здійснюємо такі міні-тури по Західній Україні, але в Рівному, здається, вперше.

- І як вам наше місто?

- Чесно кажучи, ще навіть толком і не роздивилися. Хіба лише трохи, і то з вікна машини. Але, сподіваюся, буде нагода роздивитися його краще.

- А яке місто на Україні найактивніше »відривається» під час ваших виступів?

- Нас скрізь добре приймають. У кожного міста своя краса і неповторність. Так само і молодь - весела і запальна всюди.

- Від чого залежить успіх виступу?

- Це залежить, в першу чергу, від самого виконавця, оскільки треба любити свою музику і вміти її передати слухачеві, ну і від активності публіки.

- Ти чекаєш цього і від рівнян?

- Безумовно.

Забігаючи наперед, скажу, що, на щастя, рівняни »не підкачали» - під час виходу на сцену »Мандрів» розігріта публіка витанцьовувала і співала.

А тим часом люди на майдані змагалися у різноманітних конкурсах. Конкурс силачів, наприклад, довів, що не варто судити людину лише за зовнішністю: переміг найнижчий на зріст і наймолодший із трьох учасників, який присів 68 разів із вагою 37 з половиною кіло. Хоча це далеко не рекорд. Виявляється, існує так звана Книга рекордів, де зафіксоване 201 присідання! Веселим змаганням стало випивання пива на швидкість, під назвою »Пивний шумахер». Найкоротший час, витрачений на випивання бокалу пива серед рівненських чоловіків - 4,8 секунди, а серед жінок (півбокалу) - 5 секунд. На конкурсі »караоке» рівняни, як водиться, співали “Смереку” й інші народні пісні. А ще були змагання на найкращу писанку та на вдале рекламне гасло для пива, що його презентували організатори. Останній конкурс показав, що в нашому місті просто величезна кількість майстрів віршованого слова.

Ближче до вечора розпочався концерт. Здається, балет »Життя», танцював з тією ж пристрастю та енергією, як із Русланою на Євробаченні. Молоді виконавці були чуттєвими та щирими, »Гайдамаки» - оригінальними та неординарними, а »Мандри» зачаровували символічними образами в своїх піснях і неповторною манерою виконання.

Все було б чудово, але... Багато рівнян просто не уявляють, як можна веселитися тверезим або трішечки хмільним. Постатей, які коливалися з боку в бік, волаючи при цьому непристойності та затіваючи бійки, щодалі ставало все більше. Напевно, щоб отримати своє, їм і такого розкішного приводу, як свято на Майдані, не треба було шукати.

27.04.2006Анна ТАРАСОВА,

фото Вадима ТАРАСЮКА.




Рівне-Ракурс №10 від 27.04.2006p. 
На головну сторінку