Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №545 від 29.03.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Чергова проблема

Червонюк забрав гроші з дахів?

На сварку перетворилося обговорення змін до міського бюджету на останньому засіданні Рівнеради. І знову каменем спотикання став Льонокомбінат, власник якого, Олег Червонюк, відмовляється подавати електроенергію зі своєї підстанції для гуртожитків на Фабричній. Відтак депутатам потрібно було перекроїти бюджет і забрати близько 400 тисяч гривень на будівництво комунікацій.

Виявилося, що комунікації до гуртожитків належать підприємству, а самі гуртожитки - місту. Відтак…

- 357 тисяч гривень виділяється на будівництво зовнішніх мереж по гуртожиткам Фабрична, 22, 14 та 16, - пояснює депутат Рівнеради Юрій ЗАПОРОЖЕЦЬ. - Чому виникла ця проблема? У Рівному з’явився меценат, який всім допомагає, але відмовляється подавати електроенергію зі своєї підстанції, що на Льонокомбінаті, для цих гуртожитків, які ми у свій час прийняли в комунальну власність. Таким чином ми змушені використовувати зазначену суму коштів не на ремонт дахів, асфальтів тощо, а для того, щоб перекласти електрокабелі.

- Якщо ми цього не зробимо, мешканці цих гуртожитків стоятимуть у мене під вікнами, - зазначив міський голова Володимир ХОМКО. - Я зустрічався з Червонюком ще до того, як у нас виник конфлікт, і ми цю тему з ним узгодили. Я особисто обіцяв винести ці мережі.

- Але, пробачте, це забаганка підприємця, який платить податки не у місті Рівне, а у Хмельницькому, - не заспокоювався пан Запорожець. - І при тому, що згідно з чинним законодавством він не має права відмовити у постачанні електроенергії соціальній сфері, висуває такі вимоги для міського бюджету. На мою думку, на забаганки кожного підприємця використовувати по 400 тисяч гривень, це не серйозно.

Депутат попросив Володимира Хомка розібратися у ситуації, і створити депутатську комісії щодо вивчення цього питання.

- Є багато негативних факторів щодо економічної діяльності підприємства, але міська влада Рівного і виконавчі органи занадто часто ідуть назустріч цьому підприємству, - почав бува депутат Сергій ПАЛАДІЙЧУК.

- Я вас прошу заспокойтеся, ви втягуєте мене у конфлікт, який мені не потрібен, - перервав його міський голова.

- Моя особиста позиція - не голосувати за виділення цих коштів, адже втрати міського бюджету і без того великі, - поставив крапку Паладійчук.

- Я не маю бажання втягуватися у цей конфлікт, - заспокоював присутніх Володимир Хомко. Давайте дійсно створимо комісію, яку очолить, яку очолить пан Дубровський зі “Свободи”. Але маю заявити наступне: щоб Червонюк не робив, якщо на Льонокомбінат працевлаштовуватимуться люди, ми допомагатимемо йому працювати. Навіть попри мої особисті стосунки з Червонюком. Відтак прошу підтримати рішення.

Сперечатися далі у депутатів бажання не було, тож вони майже одноголосно підтримали рішення.

29.03.2012Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 29.03.2012p. 
На головну сторінку