Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №237 від 27.04.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Оце так!

Тисяча курей

у квартирі на другому поверсі

Ця оригінальна птахофабрика (йдеться про місто Хуст Закарпатської області) функціонувала за стіною у сусідів майже півроку, повідомляє ЗІК.

А викрили її власника завдяки дітлахам-циганам, котрі знайшли на сміттєзвалищі в урочищі Кіреші лантухи з мертвими птахами. На місце події виїхали представники санепідслужби, ветеринари, міліція тощо, - це міг бути пташиний грип.

На смітнику справді знайшли близько 350 дохлих курей, вперемішку з гнилими яблуками. Невдовзі міліціонери вирахували, хто причетний до „курячої диверсії”. Можна собі уявити здивування міліціонерів і ветеринарів, коли вони навідалися в квартиру хустянина Олександра І.: в оселі на другому поверсі багатоквартирного будинку в центрі міста хазяйнували не люди, а... кури! – розповіла Наталя Мигалина. – На той час там ще було 350 живих птахів”.

Тим часом надійшли висновки експертизи. Діагнози „пташиний грип” та „хвороба Ньюкасла” не підтвердились. Лаборанти дійшли висновку, що кури здохли від... авітамінозу. Нещасні птахи практично не бачили світу білого, а їхній господар часто надовго відлучався з дому у справах. Курей він розводив для продажу.

Проти „пташиного бізнесмена” ведеться адміністративне провадження.

Хустський випадок не є унікальним. Городяни нерідко заводять живність у міських квартирах. Найчастіше – кроликів або, знову ж таки, курей (правда, не в такій кількості). А кілька років тому в Мукачеві один ґазда на балконі багатоповерхівки вирощував... свиню.

27.04.2006



Рівне-Ракурс №10 від 27.04.2006p. 
На головну сторінку