Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №546 від 05.04.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

Великодневий ярмарок

Власною продукцією фермери та виробники краю торгуватимуть у Рівному 11 квітня. Тож напередодні свята краяни зможуть купити м’ясні, молочні, хлібобулочні вироби, борошно, цукор, крупи, картоплю та інші овочі дешевше, ніж на ринку. Також дачникам-городникам запропонують насіння.

Такі ярмарки вигідні як покупцям, так і продавцям, адже вони реалізовуватимуть власну продукцію без посередників. Загалом 11 квітня у Рівному на вулиці Набережна свої товари представить до півсотні фермерів та виробників з різних районів області. Вони ярмаркуватимуть із 7 години ранку.

Продовжують штрафувати

Працівники міліції продовжують перевіряти дотримання правил торгівлі на ринках. З початку року правоохоронці склали майже півсотні протоколів за торгівлю з рук у невстановлених місцях.

За продаж товару на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах та інших невстановлених місцях законом передбачено від 17 до 119 гривень штрафу з можливою конфіскацією предметів торгівлі, а от за реалізацію у подібний спосіб промислових товарів можна сплатити на користь держави вже 255 гривень та остаточно позбутися предметів продажу. Для більшості людей, що хочуть реалізувати свою сільськогосподарську продукцію - це гроші немалі.

Покупці ж ризикують придбати неякісну продукцію, зіпсований або сумнівного походження товар.

Гребуть до Пасхи

Рівне почистили від сміття. І хоча комунальники не стояли осторонь своєрідних загальних суботників - майже все зроблено руками пересічних рівнян, чиновників та депутатів. Кожен із останніх намагається згуртувати мешканців своїх районів і зробити перший крок до чистоти, якого так подекуди не вистачає. Долучитися до загального прибирання може кожен - до Великодня ще є трохи часу, от тільки, аби після його святкування комунальникам не довелося докласти втричі більше зусиль на вивіз сміття після відпочивальників.

Боротьба за квартиру сиріт

Залишившись без батьків, двоє рівненських сиріт можуть опинитися на вулиці. Житло, на яке мають повне право брат із сестрою, було придбане на кошти, виплачені винуватцем аварії, у якій загинули їх батьки. Однак, як з’ясувалося, квартиру на них не оформили. Опікуном призначили двоюрідну бабусю дітлахів, хоча самі вони виховувалися в інтернаті, і вона категорично відмовляється віддавати оселю.

У непросту ситуацію, яка має доволі багато підводних течій, в тому числі правових, втрутився депутат Рівнеради Володимир Гудницький, якому, сподіваємося вдасться відстояти права дітей.

05.04.2012



Рівне-Ракурс №10 від 05.04.2012p. 
На головну сторінку