Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №546 від 05.04.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Шок!

Немовля вбила недбалість?

Немовля вбила недбалість?

Для більшості молодих пар батьківство - це найбільше щастя. Тож, свого первістка закохане подружжя з Острога, 26-річна Світлана та 29-річний Іван, чекали із нетерпінням. Вагітність перебігала нормально і, здавалося, ніщо не затьмарить радості народження дитини. Однак, доля розпорядилася інакше.

У листопаді торік у Світлани розпочалися пологи. По допомогу породілля звернулася до однієї із лікарень Острожчини. Однак, під час пологів почалися непередбачувані ускладнення, в результаті яких дитина народилася у стані коми, тож потребувала негайних реанімаційних заходів.

Цього ж дня немовля перевели до відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених Рівненської обласної дитячої лікарні. Саме там лікарі понад 50 днів боролися за життя малечі. Проте, врятувати хлопчика не вдалося.

Для родини це було справжнім горем, в якому мати породіллі звинувачує лікарів пологового будинку. Тож, згодом жінка пішла шукати правди до правоохоронних органів. Саме вони й встановлять усі обставини та деталі цього нещастя.

- Згідно з висновками проведеної управлінням охорони здоров’я Рівненської облдержадміністрації службової перевірки, при наданні медичної допомоги породіллі та її новонародженій дитині, медичні працівники пологового будинку допустили низку порушень, пов’язаних із недотриманням правил, - зазначив начальник слідчого відділу Острозького МВ Микола КОВАЛЬЧУК. - Нині за цим фактом порушена кримінальна справа за ч.2 ст.140 Кримінального кодексу України “Неналежне виконання професійних обов’язків медичними працівниками”. Проводиться розслідування, яке й визначить винуватців трагедії.

05.04.2012



Рівне-Ракурс №10 від 05.04.2012p. 
На головну сторінку