Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №548 від 19.04.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Армія

Раптовий візит Саламатіна

Міністр оборони України Дмитро Саламатін здійснив робочу поїздку до Рівненського гарнізону. На переконання глави вітчизняного оборонного відомства, такі раптові перевірки дають можливість реально оцінити стан справ у частинах та підрозділах Збройних Сил України.

Під час роботи в 13-му армійському корпусі Сухопутних військ ЗС України Міністра оборони супроводжували начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Володимир Замана та командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Геннадій Воробйов.

У Рівненському гарнізоні Дмитро Саламатін ознайомився з інфраструктурою 13-го армійського корпусу, відвідав командний пункт, солдатську їдальню, парк бойової та спеціальної техніки розвідувального батальйону та окремого полку зв’язку, який першим прийняв присягу на вірність українському народові в буремні 90-ті роки. Міністр перевірив стан штатної техніки цих підрозділів, її готовність до виконання завдань за призначенням.

У навчальному центрі 13-го армійського корпусу, де в цей день підрозділи протиповітряної оборони відпрацьовували бойові вправи та провели стрільби зі штатної зброї в рамках підготовки до прикриття повітряного простору в містах проведення Євро-2012, Дмитро Саламатін зазначив:

- Найближчим часом ми зробимо так, щоб наша армія відповідала світовим стандартам і у разі необхідності змогла протидіяти сучасним загрозам, з якого б боку вони не надходили. Альтернативи цьому у нас немає.

Однак найбільшою сенсацією став не сам візит Міністра оборони на Рівненщину, а інформація про те, що дорогою назад до столиці він ледь не розбився на своєму гвинтокрилі. Пілот був змушений здійснити аварійну посадку у Житомирській області, поблизу села Симони. За повідомленням прес-служби Міноборони, надзвичайну ситуацію спричинила несправність у системі постачання пального.

19.04.2012



Рівне-Ракурс №10 від 19.04.2012p. 
На головну сторінку