Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №548 від 19.04.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Споживач має право

Жаліються на комуналку – 2

Аби ваші рахунки за комунальні послуги не збільшувалися, як на дріжджах, і ви не губилися у здогадах, не розуміючи причини підвищення тарифів, працівники Інспекції з питань захисту прав споживачів у Рівненській області радять уважно слідкувати за тим, за що і скільки ви платите.

Наприклад, прокуратура Рівного на адресу Інспекції з питань захисту прав споживачів у Рівненській області направила скаргу жительки обласного центру, яка звернулася із заявою про неправомірне нарахування коштів ПАТ “Рівнегаз” за послуги із газопостачання. Споживачка зазначила, що було недотримане “Положення про проведення експертизи лічильників газу, установлених у споживачів і призначених для обліку природного газу в побуті”, затвердженого Міністерством палива та енергетики України від 27.12.2005 року, - розповідає провідний спеціаліст Інспекції з питань захисту прав споживачів у Рівненській області Ірина УДОВИЧЕНКО. - Спеціалісти Інспекції спільно з представником Рівненського обласного територіального відділення антимонопольного комітету України провели перевірку, в результаті якої факти, наведені у заяві споживача, повністю підтвердились. Представники газопостачального підприємства порушили порядок демонтажу лічильника під час проведення експертизи. Таким чином, нарахування плати за газ абоненту здійснювалось неправомірно. Відтак на адресу ПАТ “Рівнегаз” був направлений лист з вимогою провести перерахунок щодо зменшення вартості за послуги з газопостачання. Окрім того, інформацію щодо виявлених правопорушень направили для відповідного реагування на адресу прокуратури м.Рівне та Рівненського обласного територіального відділення антимонопольного комітету України.

У разі невирішення питання по суті - споживачам необхідно звернутися до нас за адресою: м.Рівне, вул. Симона Петлюри, 5. Усі питання розглянуть згідно з чинним законодавством.

19.04.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 19.04.2012p. 
На головну сторінку