Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №548 від 19.04.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Співробітництво

Іноземні компанії цікавляться Рівненським Льонокомбінатом

Іноземні компанії цікавляться Рівненським Льонокомбінатом

Рівненським Льонокомбінатом стали все частіше цікавитися іноземці. І це пов’язано не лише з виходом продукції на міжнародний ринок, а й з бажанням закордонних партнерів співпрацювати з місцевим підприємством. Однією з таких компаній є лідер з виробництва обладнання для обробки тканин - італійська компанія “Лаффер”.

- Зараз ми вводимо у виробництво нові технології, розпочинаємо співпрацю із закордонними партнерами, зокрема з італійською компанією “Лаффер”, - розповідає власник Рівненського Льонокомбінату Олег ЧЕРВОНЮК. - Раніше ми не співпрацювали з ними, та коли рік тому відвідали їх виробництво, зрозуміли, що у цій галузі кращих, ніж ця компанія немає. Загалом компанія “Лаффер” є лідером з виробництва обладнання для обробки тканин. І якщо ми хочемо, що б наше підприємство стало одним з найкращих, то й співпрацювати маємо з найкращими.

Завдяки цим технологіям ми зможемо досягти більш високого рівня якості продукції. Адже при обробці тканини цими машинами, вона починає змінюватися. Як на мене, це практично диво, але це диво має бути в Рівному. Обладнання, яке ми плануємо встановити, допоможе виготовляти тканину відмінну від тієї, що ми випускаємо сьогодні. Ця тканина відрізнятиметься не лише в дизайні, вона стане приємнішою на дотик.

Що ж стосується самого обладнання, то ми плануємо встановити чотири обробних машини.

Ворсовочну машину, яка робить начіс на тканині. Це потрібно, аби зимові речі були приємними на дотик і теплими. Ми вже випускаємо таку тканину, але на старому обладнанні, а завдяки цій машині наш продукт досягне вищої якості.

Стригальну машину, завдяки якій ми виготовлятимемо плюш.

Шліфувальну машину - за допомогою неї ми зможемо зробити тканину більш гладенькою.

Усадочну машину, вона робить усадку для тканини. На цій машині тканина проходить вже кінцеву обробку. І завдяки її роботі речі не сідають після прання, а залишаються у належному вигляді.

Я вважаю, що з такими технологіями ми зможемо неабияк розвинути виробництво, збільшити кількість робочих місць і платити працівникам гідну заробітну плату. І загалом, станемо найкращими у світі.

Обладнання, яке встановлять на Рівненському Льонокомбінаті, відповідатиме найвищим стандартам. Тому потрібно бути передовим спеціалістом, аби змогти на ньому працювати.

Власник Льонокомбінату Олег Червонюк розповів, що навчатимуть персонал безпосередньо в цехах. Тому Льонокомбінату надзвичайно пощастило співпрацювати з цією компанією, адже вона не тільки встановить обладнання, а й бере на себе зобов’язання навчити персонал працювати на цих машинах.

- Щодо доставки машин, то вони мають бути на Рівненському Льонокомбінаті вже в липні цього року, аби запустити обладнання до початку серпневих канікул в Італії, - розповідає представник італійської компанії “Лаффер” Флоренсо ПЕЩЕРО. - У загальному на запуск обладнання потрібен тиждень. Та ще декілька днів на монтаж та навчання персоналу. Але для того, щоб все зробити швидко і без перешкод, необхідно, аби до цього часу була готова тканина від в’язального і фарбувального цехів. Та я думаю, що з цим у нас проблем не буде.

На завершення зустрічі гість з Італії поділився своїми враженнями про Льонокомбінат.

- Я відвідав багато підприємств країн пострадянського союзу, - розповідає представник італійської компанії “Лаффер” Флоренсо Пещеро. - І Рівненський Льонокомбінат суттєво відрізняється від них. Адже капіталовкладення, які здійснюють тут, мають сенс і, головне, приносять результат. Інші ж фабрики вкладають гроші, але нераціонально, тому вони не приносять ніякого результату. І тоді цим підприємствам доводилося купувати тканину в інших місцях.

Я думаю, що сьогодні Рівненський Льонокомбінат є одним із промислових лідерів і являє собою підприємство європейського рівня. Адже цей комбінат обладнаний новітніми технологіями не лише для обробки тканин, а в усіх сферах текстильного виробництва. Це підприємство у майбутньому стане зразковим не лише в Україні, але й в усій Європі.

Рівненський Льонокомбінат продовжує активно оновлювати обладнання. Про це свідчить і ще один контракт, на цей раз із німецькою фірмою “ТІС”, на закупівлю устаткування на загальну суму більше ніж на 650 тисяч євро. Як розповів рівненським журналістам представник фірми “ТІС” Томас Михальськи, Льонокомбінат є винятком серед багатьох підприємств легкої промисловості України, з якими працює німецька фірма. Більшість з його українських клієнтів прагне максимально зменшити свої закупки обладнання, аби продовжити життя наявному, часто вже давно морально застарілим машинам та механізмам. Натомість Рівненський Льонокомбінат прагне мати найбільш ефективне обладнання.

Свою позицію пояснив власник Льонокомбінату Олег Червонюк.

- Не можу сказати, що ми вже аж такі багаті і нам немає куди подіти кошти. Однак, я розумію, що для того, аби серйозно займатися виробництвом тканин, потрібно конкурувати з найкращими товаровиробниками, а це у свою чергу не можливо не маючи сучасного обладнання. На жаль, вітчизняна наука та машинобудування не можуть задовольнити наші, виробничників, вимоги. Коли спілкуюся з іноземними постачальниками обладнання, дивуюся, куди йдуть величезні кошти з державного бюджету, які щорічно виділяються на наукові розробки. В Україні стільки академіків, докторів наук та інших науковців, які регулярно щось винаходять за наші з вами гроші, а коли справа доходить до купівлі обладнання, ми змушені це робити у закордонних виробників. Я поцікавився, скільки виділяє на науку уряд тієї самої Німеччини, і виявляється, що їхні інженери та вчені не тільки не отримують грошей від держави, навпаки, вони її годують. Тобто, свої наукові розробки у вигляді готових виробів німці, італійці і ще багато хто, вигідно продають і податки від цього поповнюють бюджет розвинених країн. Виявляється, вигідніше продавати не дешеву сталь, як у нас, а готове високотехнологічне обладнання, в якому вартість тієї самої сталі досить невеличка, а левова частка ціни - це саме вартість винаходу.

Ось і купує Льонокомбінат обладнання в іноземних компаній, бо без нього нам не вдасться здешевити продукцію і таким чином дати можливість нашим споживачам купувати якісний одяг вітчизняного виробництва за прийнятною ціною. Для цього наше виробництво просто змушене постійно оновлюватися, вишукувати нові джерела економії витрат. Так, сьогодні разом із новими машинами з фарбування тканин фірми “ТІС” ми купуємо агрегат, який дозволить на 40% зменшити споживання природного газу. Він коштує недешево - 70 тисяч євро, але за нашими підрахунками окупить себе за кілька місяців. Так, поки інші питають, що треба зробити, аби газ для України був дешевшим, ми вже знайшли відповідь на це питання - треба його економно використовувати і тоді проблема ціни на блакитне паливо стане менш болючою. На жаль, подібний прилад придумали німецькі науковці, які вміють заробляти на своїх наукових винаходах. Може і нам вже пора вчитися на досвіді цих країн і не чекати “манни небесної”.

19.04.2012Володимир КОНЄВ Юлія ГОЛИК


Переглядів: 1035

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21068)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17210)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14380)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13878)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13851)
• Бюджет і ми… [965] (13785)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13656)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13116)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13098)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (788)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (74)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (74)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (73)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (67)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"