Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №549 від 26.04.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Безкоштовні держакти

Цьогоріч у держбюджеті зарезервували для Рівненщини понад 8 мільйонів гривень на безоплатне виготовлення правовстановлюючих документів на землю соціально незахищеним громадянам. Такі кошти передбачені для області вперше. Тож землевпорядники отримали доручення якісно підготуватися до безкоштовного виготовлення та видачі правовстановлюючих документів.

Впродовж першого кварталу вони вже зареєстрували та видали 5314 державних актів на право власності на земельну ділянку, а також краяни отримали 137 правовстановлюючих документів на право постійного користування земельними ділянками.

Інтернет: за і проти

Інтернет - це засіб спілкування та розвитку, у тому числі для школярів. Водночас він є фактором, який віддаляє дітей від батьків. Це вимога сучасності, однак на сьогодні багато питань, пов’язані з Інтернетом, досі законодавчо не врегульовані. Ці питання під час дебатів “Діти та Інтернет: за і проти” порушували психологи, педагоги, юристи, представники громадських організацій та влади. Участь в обговоренні брали й глядачі, свою позицію вони могли висловити під час голосування.

Водночас дебати привернули увагу до глобальнішого питання - як найліпше виховувати дітей. Його підсумують під час форуму, якому передуватиме низка заходів.

Цукор буде

На Рівненщині на 67 відсотках площ вже посіяли цукрові буряки. Загалом під цю культуру в області виділили 26,2 тисячі гектарів. Якщо аграрії Млинівського та Радивилівського районів завершують сіяти цукрові буряки, то сільгоспвиробники Дубенського, Рівненського та Демидівського районів дещо відстають у темпах.

Водночас в області триває підживлення озимих зернових культур. На сьогодні мінеральними добривами Рівненщина забезпечена на 100 відсотків.

Зроблять ремонт

346 тисяч 500 гривень передбачено в держбюджеті для комфортного проживання ветеранів війни. За ці гроші пільговикам, які мають на це право, безкоштовно відремонтують їхні будинки та квартири. За оперативною інформацією управлінь праці та соціального захисту населення Рівненщини, такої соціальної підтримки нині потребують сім краян. Торік безкоштовні капремонти зробили в помешканнях 8 ветеранів.

26.04.2012



Рівне-Ракурс №10 від 26.04.2012p. 
На головну сторінку