Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №549 від 26.04.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#До суду

Розбиті хрести та спаплюжена фігура Богоматері

Слідчим відділенням Радивиліського райвідділу міліції завершено розслідування кримінальної справи щодо хуліганства та наруги над могилами у січні 2012 року. Під час досудового слідства за результатами проведеної експертизи встановлено, що обвинувачений 50-річний Леонід стоїть на обліку в психіатра. Тепер суд вирішуватиме, чи застосовувати до чоловіка примусові заходи медичного характеру.

Ввечері 7 січня Леонід прийшов на Ситненське кладовище. Людей не було, тож він розбив стели та хрести на трьох пам’ятниках. Наступного дня чоловік зайшов до приміщення Свято-Дмитріївської церкви, що розташована у тому ж селі, де відбувалося богослужіння. Не звертаючи уваги на численних вірян, Леонід кинув поміж прихожан кота та при цьому почав викрикувати репліки, які ображали християнську етику і мораль. У результаті його хуліганських дій в храмі припинили богослужіння і прихожани змушені були вивести його з церкви. Вже надворі чоловік продовжував коїти дебош, зірвав декоративні гірлянди, що кріпилися над вхідними дверима. Після всього, немов озвірілий, бешкетник підійшов до статуї Божої матері, яка розташована на подвір’ї неподалік від будівлі церкви, та зірвав кольорові стрічки, що прикрашали її.

- Беручи до уваги, що відбулося грубе порушення суспільних відносин, які забезпечують загальноприйняті моральні принципи, традиції та релігійні положення щодо поховання померлих, вияв неповаги до пам’яті і праху покійних, грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, було порушено кримінальну справу за ч.1 ст.296 Кримінального кодексу (“Хуліганство”) та ч.1 ст.297 (“Наруга над могилами”), - зазначив в.о. начальника слідчого відділу Радивилівського РВ Дмитро БЕРНАДСЬКИЙ. - Нещодавно кримінальну справу направили до суду для її розгляду. Саме він і визначить міру покарання для зловмисника.

26.04.2012



Рівне-Ракурс №10 від 26.04.2012p. 
На головну сторінку