Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №550 від 03.05.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Надзвичайна ситуація

Тліло, смерділо і горіло рівненське сміттєзвалище

Тліло, смерділо і горіло рівненське сміттєзвалище

Те, що у неділю біля Рівного сталася пожежа, було видно за багато кілометрів від населеного пункту. Дим стояв стовпом на десятки метрів вверх, а сморід і задуха поволі оточували все більше хат довкола. Варто було ближче під’їхати до Рівного, як ставало очевидним, що горить сміттєзвалище.

Як нам вдалося з’ясувати, вогонь у смітті хазяйнував не один день, але працівники підприємства від допомоги МНС відмовилися, мотивуючи тим, що впораються власними силами. Тим не менше, ризикувати керівництво МНС не стало, і вислало на боротьбу із займанням один спецавтомобіль та оперативний штаб зі спеціалістів. Розрахунок виявився правильним, позаяк підвечір допомога рятувальників таки знадобилася.

За словами працівників КАТП-1728, ймовірно займання виникло через надто високу температуру - вище 300С, гасіння ускладнювалося тим, що місць займання було декілька, сміття більше тліло, ніж горіло, і виділяло задушливий дим. Для стабілізації ситуації було задіяно близько 10 одиниць техніки підприємства.

І хоча зараз вогонь, який не могли загасити близько трьох днів, приборкали, неприємні спогади про надзвичайну ситуацію надовго турбуватимуть мешканців навколишніх сіл. Люди практично жили в ізоляції, побоюючись відкрити вікна, вийти на вулицю. При цьому їдкий дим та неприємний запах все одно якимось чином потрапляли всередину домівок.

03.05.2012



Рівне-Ракурс №10 від 03.05.2012p. 
На головну сторінку