Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №550 від 03.05.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Продовжуючи тему

У договір забули внести умови конкурсу

Ситуація навколо заправки на вулиці Басівкутська у Рівному що не день, то комічніша. Наразі відомо, що умови тендеру, який виграла ПП “Агата”, “забули” вписати у договір на будівництво. Тобто, ті 18 пунктів, які забудовник пообіцяв виконати і на основі яких став переможцем тендеру, не внесли у документ, на підставі якого почалося будівництво. Усе це розкопав юрист Микола Бляшин, який входить в ініціативну групу мешканців, що виступають проти будівництва тієї заправки.

Взагалі-то, мешканці виступають проти будівництва АЗС за будь-яких умов, однак свою боротьбу ведуть у досить несподіваний спосіб. Думаю, що вони намагаються перекрутити ситуацію таким чином, щоб сам забудовник відмовився від ідеї АЗС чи, на крайній випадок, вибрав іншу земельну ділянку.

І міська влада зі свого боку також всіляко сприяє пошуку альтернативних шляхів виходу, адже розуміє, що мала б проконтролювати взяті “Агатою” на себе зобов’язання. Наприклад, міський голова Рівного запропонував “Агаті” знайти собі іншу земельну ділянку і навіть вказав яку. Але ті не захотіли змінювати місце дислокації, і готові своє право виборювати навіть через суд.

У свою чергу, згідно з чинним законодавством, депутати Рівнеради не можуть скасувати власне рішення щодо будівництва АЗС.

- Згідно з рішенням Конституційного суду, міська рада не має права скасовувати свої рішення, за якими вже відбулися правовідносини. Якщо таке станеться, то рада легко прогає позов “Агаті”, - зауважує Микола БЛЯШИН. - Відтак є пропозиція зобов’язати “Агату” внести 18 пунктів умов, які чомусь у свій час не були зроблені. Таким чином ми приведемо договір у відповідність до умов конкурсу. У свій час, подаючи документи на конкурс, “Агата” підписалася під цими зобов’язаннями, тому не станеться нічого страшного, якщо зробить це вдруге.

Депутати не були проти такої пропозиції і зобов’язали управління земельних відносин підготувати зміни до договору оренди землі.

Але є щось у цій ситуації незрозуміле, а саме прив’язаність “Агати” до цієї земельної ділянки. Вони і будівництво ще не почали, а змінювати місце на більш привабливе категорично відмовляються. Одне із припущень - ділянка вже не належить “Агаті”.

03.05.2012



Рівне-Ракурс №10 від 03.05.2012p. 
На головну сторінку