Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №550 від 03.05.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Орден Адамцю

Президент України нагородив Олександра Адамця орденом “За заслуги” ІІІ ступеня. В Указі зазначено, що державну нагороду начальник управління Державної пенітенціарної служби України в Рівненській області Олександр Адамець отримав за значний особистий внесок у зміцнення законності і правопорядку, високий професіоналізм та зразкове виконання службових обов’язків. Такі відзнаки отримали лише двоє працівників Державної пенітенціарної служби України.

Енергоощадне тепло

Торік у модернізацію систем тепло- та водопостачання, житлового фонду, ліфтового та дорожньо-мостового господарств інвестували майже 87 мільйонів гривень. А за рахунок впровадження енергоощадних технологій тепловики Рівненщини зекономили 2 мільйони кубометрів газу, підприємства водопровідно-каналізаційного господарства зменшили споживання електроенергії (на 1,9 млн. кВт годин).

Тож цьогоріч Рівненщина також дотримуватиметься заданого курсу на енергозбереження. За це особисто відповідають керівники всіх районів і міст. Вони отримали доручення від очільника області створити штаби, які контролюватимуть підготовку до нового опалювального сезону. Інвестуючи кошти в модернізацію, максимально переводити соціальні та комунальні об’єкти на альтернативні види палива, а де це технологічно неможливо - економити імпортний енергоресурс.

Туризм розвиватиме Євросоюз

Такий амбітний задум має керівництво Дубенського державного історико-культурного заповідника. Тут вже заручилися підтримкою каштеляна (директора) замку, що у місті Гнєв (Польща) Ярослава Стручинські - підписали партнерську угоду, яка дозволяє брати участь у таких проектах, розповів директор заповідника Леонід Кічатий. За гроші Євросоюзу керівництво заповідника планує відновити праве крило палацу Любомирських - бальну та банкетну зали. А вже нині працівники заповідника мають можливість перейняти досвід у польських колег.

Операція “Вісла”

Цьогоріч минає 65 років відтоді, як із південно-східних регіонів Польщі примусово з використанням збройних сил виселили етнічних українців. На Рівненщині вшанують пам’ять жертв тих подій. Завтра жалобні заходи відбудуться біля пам’ятного знаку, присвяченого 60-річчю депортації українців Холмщини, Підляшшя, Надсяння, Лемківщини зі своїх етнічних земель. Також у краї діятимуть тематичні виставки архівних документів, фотоматеріалів, книг.

7 тисяч заявок

Держава забезпечить безкоштовними приймачами цифрового сигналу майже 57 тисяч соціально незахищених жителів Рівненщини. Відтак, їм не доведеться витрачати гроші на придбання спецобладнання для переходу з аналогового на цифрове телерадіомовлення. Усі вони до 1 липня повинні надіслати поштою або подати особисто заяву до місцевих управлінь праці та соцзахисту населення. Першими телетюнери отримають ті пільговики, які раніше написали заяву. Наразі уже отримано 7 тисяч заявок.

03.05.2012



Рівне-Ракурс №10 від 03.05.2012p. 
На головну сторінку