Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №550 від 03.05.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Контроль

Знаєте, де споюють дітей? Фотографуйте!

Уповноважений Президента України Юрій ПАВЛЕНКО звернувся до громадськості з проханням надавати інформацію про торговельні точки, де неповнолітнім продають алкогольні напої і тютюнові вироби. Для цього на сторінці в мережі Facebook відкрито розділ - перелік місць “де дітям продають алкоголь та цигарки”. Протягом доби вказана торговельна точка буде включена до переліку місць “де дітям продають алкоголь та цигарки”, буде направлено відповідний запит до податкової інспекції та місцевих органів влади.

Мета - активізація роботи відповідальних органів влади на центральному та місцевому рівнях з протидії поширенню алкоголю та тютюну серед дітей, виконання ними чинного законодавства щодо обмеження доступу дітей до алкогольних та тютюнових виробів, притягнення до відповідальності осіб, які реалізовують таку продукцію дітям.

За даними наркологів, в Україні постійно вживає алкогольні напої 1% 12-13-річних дітей і майже 5% 16-18-річних. “Для України тема актуальна, і визначити масштаби цього явища досить складно”, - зазначає Юрій Павленко.

За три місяці цього року виявлено 3,5 тисячі фактів розпивання підлітками спиртних напоїв, тютюнопаління та появи у стані сп’яніння у громадських місцях. Проте щодо осіб, які продали дітям цигарки та спиртне, складено тільки 1,3 тисяч протоколів.

Досі не розроблено нормативного документу щодо контролю продажу алкоголю неповнолітнім і не налагоджено роботу регіональних Держспоживінспекцій щодо виявлення порушень правил торгівлі пивом, алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Уповноважений Президента України з прав дитини закликає громадські організації, батьківські комітети, дітей, студентів та молодь взяти активну участь у роботі із захисту дітей від вживання алкоголю та тютюну.

Фотографію місця, де неповнолітнім продають спиртне або тютюн, потрібно розмістити на сторінці: https://www.facebook.com/up.z.prav.dytyny. У підписі до світлини слід зазначити адресу та дату незаконного продажу.

03.05.2012



Рівне-Ракурс №10 від 03.05.2012p. 
На головну сторінку