Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №550 від 03.05.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Рівняйсь - струнко!

Європейська готовність українських сухопутників

Європейська готовність українських сухопутників

Гуркіт “бетеерів”, поодинокі звуки пострілів, звідусіль сочиться дим, і от зверху зненацька з’являються світлові міни, що імітують наступ із повітря літальних апаратів. Командир визначає ціль, дає настанови команді - вистріл. За декілька секунд голос із наглядового пункту повідомляє: “Ціль знищена”. Саме таку картину можна спостерігати на Тучинському полігоні Рівненської області. Востаннє такі масштабні стрільби проводили ще 2008 року.

Вже понад місяць військові готуються до можливих терактів під час “Євро-2012”. Українські сухопутні війська захищатимуть повітряний простір під час футбольних матчів, тому зараз відпрацьовують навички на полігоні, аби наші вболівальники та гості із закордону відчували себе в безпеці.

- Заходи з підготовки до “Євро-2012” визначені першочерговими завданнями Міністерства України, - розповідає начальник військ ППО Сухопутних військ ЗСУ Ігор ЗОРІН. - Зараз ми перевіряємо на скільки готові підрозділи сухопутних військ до можливих терактів під час футбольного чемпіонату. Всього на полігоні проходять навчання близько 300 чоловік особового складу та знаходиться 30 одиниць бойової техніки. Ми не передбачаємо можливості скоєння терактів, але враховуючи попередній досвід країн, в яких вже відбувалася ця подія, підготовка має бути на найвищому рівні.

На Рівненському полігоні зараз командир, а раніше курсант Вадим Новіков стріляє з 1999 року. Розповідає, щоразу отримує неймовірні враження від стрільб.

- Сьогодні ми виконували вправи навчальних стрільб, - розповідає командир зенітної ракетно-артилерійської батареї Вадим НОВІКОВ. - Мій підрозділ стріляв першим, і я цілком задоволений результатами. Адже бійці продемонстрували, що місяць, який вони провели на полігоні, не пройшов даремно. А безпосередньо навчання дали ґрунтовні знання, аби за необхідності ми змогли захистити громадян.

Звідки на нас не нападали б - зверху, знизу чи збоку, військовослужбовці в однин голос заявляють: “До всього готові!”

На полігон з’їхались війська протиповітряної оборони із Дніпропетровського, Житомирського та Рівненського армійських корпусів. Саме вони під час “Євро-2012” забезпечуватимуть спокійне проведення чемпіонату.

03.05.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 03.05.2012p. 
На головну сторінку