Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №554 від 01.06.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Відголос Ради

Чи буде друга державна?

Законопроект “Про основи державної мовної політики” викликав шквал емоцій не лише у Верховній Раді, але й у всій державі. Адже цим законом, на думку опозиції, в Україні була б введена друга державна мова - російська.

Вся ця ситуація спровокувала депутатів Рівненської обласної ради на одинадцятій сесії написати звернення до Верховної Ради України щодо ситуації стосовно розгляду законопроекту “Про основи державної мовної політики”:

“Ми, депутати Рівненської обласної ради, глибоко обурені тим, що відбувається у Верховній Раді України, і звертаємося до голови Верховної Ради України, до всіх політичних фракцій парламенту із закликом та вимогою - невідкладно припинити протистояння, знявши з розгляду законопроект “Про основи державної мовної політики”, як такий, що не вирішує жодних проблем, але свідомо створює нові та провокує міжнаціональне та міжрегіональне протистояння.

Більше того, переконані, що ВРУ стала жертвою маніпуляції з боку окремих депутатів. Заради цього вони збурюють Україну, незважаючи на те, що більшість нашого населення (навіть російськомовного) вважає, що державною в нашій країні має бути лише одна мова - українська.

При цьому, не знайти людину, яка б сказала, що їй не дають спілкуватися російською (чи будь-якою іншою мовою), або вона не може отримувати інформацію російською та іншими мовами в Україні.

Тому категорично вимагаємо зняти з розгляду законопроект “Про основи державної мовної політики” як свідомо провокативний, зрадницький та деструктивний за своєю суттю.”

Першопочатковий варіант цього звернення внесли до порядку денного фракції ВО “Свобода”, ВО “Батьківщина” та “Фронт Змін”. Але після доопрацювання самого тексту документу і внесення поправки, що звернення направлено не від опозиції, а від усіх депутатів Рівненської обласної ради, його підтримали всі народні обранці.

01.06.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 01.06.2012p. 
На головну сторінку