Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №554 від 01.06.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Земля

Черговий протест Мирогощанського іподрому

Вже вдруге трудовий колектив Мирогощанського іподрому зібрався перед стінами Рівненської обласної ради. Перед початком сесії селяни та працівники іподрому влаштували пікет.

Вони вимагали розпаювати землю, яка належить їм по праву та розділити іподром на два окремих господарства: державне підприємство “Мирогощанський державний іподром” та Мирогощанське державне сільськогосподарське підприємство.

Нагадаймо, що минулої сесії громадяни вже зверталися з проханням допомогти їм у вирішенні цієї проблеми. Тоді ж народні обранці надіслали звернення до Кабміну, а також Міністерства аграрної політики та продовольства України, щоб захистити інтереси трудового колективу ДП “Мирогощанський державний іподром”.

- Ми вимагаємо, щоб нашу землю розпаювали, - розповідає житель села Молодаво Дубенського району Олександр ІВАНОВ. - Адже ця земля по праву належить нам. Люди, отримавши документи на землю, могли б на ній працювати, а тепер ми не маємо ніяких прав. Наразі ця земля є державною.

Відповідь, яка прийшла на звернення, обурила не тільки громадян, але й депутатів Рівненської обласної ради. Адже документ надійшов за підписом рядового працівника Міністерства. Таке зневажливе ставлення до обласної ради з боку Мінагрополітики обурило всіх депутатів.

- Особисто мене, як депутата, ображає ставлення до депутатського корпусу Рівного, - заявив перший заступник голови Рівненської облради Михайло КРИВКО. - Тому що відповідь на звернення надійшла за підписом заступника директора департаменту бухгалтерського обліку державного майна та господарського забезпечення. У нашій області ви не знайдете жодного випадку, коли б серйозну установу у відносинах з місцевим самоврядуванням представляли другорядні керівники. Ситуація, що склалася сьогодні із Мирогощанським іподромом - це наслідок ставлення до своєї роботи можновладців.

Депутати вирішили створити робочу групу, до складу якої увійшли представники різних фракцій та трудового колективу і опрацювати текст нового звернення:

“Ми, депутати Рівненської обласної ради, глибоко обурені відповіддю Міністерства аграрної політики та продовольства України на рішення Рівненської обласної ради “Про звернення Рівненської обласної ради до Кабінету Міністрів та Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо врахування інтересів трудового колективу ДП “Мирогощанський державний іподром”. Вважаємо, що відповідно до чинного законодавства України, заступник директора Департаменту бухгалтерського обліку, державного майна та господарського забезпечення Міністерства аграрної політики та продовольства України Леурдо Ю.М. не мав повноважень на підписання документу від імені Міністерства аграрної політики та продовольства України, оскільки рішення Рівненської обласної ради “Про звернення Рівненської обласної ради до Кабінету Міністрів та Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо врахування інтересів трудового колективу ДП “Мирогощанський державний іподром” стосувалося виключно компетенції Міністра агарної політики та продовольства України.

Просимо повторного розгляду рішення Рівненської обласної ради “Про звернення Рівненської обласної ради до Кабінету Міністрів та Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо врахування інтересів трудового колективу ДП “Мирогощанський державний іподром” та надати відповідь по суті.”

Згодом відповідне рішення депутати підтримали одноголосно.

Наскільки дієвим виявиться це звернення, наразі невідомо. Тому трудовому колективу та селянам залишається тільки чекати на результат.

01.06.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 01.06.2012p. 
На головну сторінку