Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №554 від 01.06.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Бадьорість

3 напої альтернативних каві

3 напої альтернативних каві

Ранком завжди прокидатися складно. Позіхаючи, пасемо на кухню і відразу ставимо турочку на плиту, щоб приготувати каву. Потім, приїхавши в офіс, йде ще одна чашка кави, потім ще і ще… Є напої, які можуть стати чудовою альтернативою кави, і які швидше вас розбудять і ще наситять організм корисними вітамінами та мінералами.

Зелений чай з лимоном

Заради експерименту, випивайте зранку замість кави чашку зеленого чаю з лимоном. Ви самі переконаєтеся в тому, що він швидше і ефективніше кави приведе вас в бойову готовність! У зеленому чаї теж міститься кофеїн, тому він здатний тонізувати нітрохи не гірше заварної улюбленої кави. Також зелений чай багатий антиоксидантами, які славляться своєю здатністю уповільнювати старіння і боротися з раком. Лимон же багатий вітаміном С, який посилює антиоксидантні властивості напою. Ось кава цим похвалитися не може.

Фреш

Вас швидше розбудив не свіжовичавлений сік, а процес його приготування: це ж треба витягнути соковижималку, подумати, які фрукти в нього покласти, вислухати її дзижчання і лише потім отримати свою порцію соку. Але за свою працю ви будете винагороджені! Фреш розпрямляє шлунок, даючи прокинутися всьому організму, піднімає тонус, настрій і насичує вітамінами.

Цикорій

Цикорій зовні схожий на каву. Тому ви можете обдурити самі себе. Ага, переконалися, що навіть нагадує смак кави! І хоча цикорій вважається кавовим напоєм, він не містить кофеїну. Крім того, цикорій підвищує імунітет, поліпшує обмін речовин, заспокоює нервову систему. Цикорій зранку на голодний шлунок не доставить того дискомфорту, який притаманний каві. Сьорбнувши зранку цикорію, ви потрапите на роботу стійко умиротвореним, а не бадьорим і нервовим.

01.06.2012



Рівне-Ракурс №10 від 01.06.2012p. 
На головну сторінку