Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №556 від 15.06.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Стихія

Негода знеструмила Рівненщину

Негода знеструмила Рівненщину

Через несприятливі погодні умови, шквальний вітер та грозові дощі, які пройшли 11 червня на території Рівненщини, у 15 районах області були знеструмлені майже сто населених пунктів, 420 трансформаторних підстанцій, 61 ліня електропередач різної потужності, пошкоджені дахи будинків, поламані десятки дерев.

Протягом наступного дня спецтехніка Територіального управління МНС України в Рівненській області надавала допомогу краянам у всіх постраждалих населених пунктах у відновлюванні зірваних дахів будинків та розчищенні автошляхів від повалених дерев. На подолання наслідків негоди задіяли майже 70 рятувальників та 11 одиниць спеціальної та допоміжної техніки.

Станом на 8 годину ранку 12 червня без світла залишалося 90 населених пунктів області. Найбільше ліній електропередач та гілля дерев вітер обірвав у Березнівському, Гощанському, Здолбунівському, Костопільському та Сарненському районах. Чимало було відключень й у місті Рівне.

Однак найбільше через негоду постраждав Рівненський район. Там буревій не лише пошкодив лінії електропередач, а й вирвав з землі 5 опор ліній. Усі опори будуть змінені на нові впродовж трьох днів. У селі Волошки, Рівненського району старі дерева впали на дах церкви, та обірвали лінію електропередачі біля церкви. На місці селяни працюють злагоджено з керівниками району та підрядниками, які намагаються ліквідувати наслідки негоди.

Станом на 12.00 69 населених пунктів в області залишалися без електропостачання.

У тих районах, де ще немає світла, працюють ремонтні бригади ПАТ “АЕС Рівнеобленерго”, аби чим швидше відновити електропостачання споживачам. І застерігають, в жодному випадку не наближатися до обірваних проводів на відстань 8-10 метрів. Категорично забороняється намагатися самотужки відновити електропостачання.

Також енергетики просять громадян бути обережними та уважними, адже, за прогнозами синоптиків, це не останній буревій на Рівненщині.

15.06.2012



Рівне-Ракурс №10 від 15.06.2012p. 
На головну сторінку