Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №556 від 15.06.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Місце, де вам завжди раді

Завітали в “Товари для дому” – буде затишок у вашому оселі!

Завітали в “Товари для дому” – буде затишок у вашому оселі!

Ганна БЕШТА: “Багато постійних покупців і партнерів не зрадили нашому магазину”

Без господарських товарів не обходиться жодне прибирання, прання, миття посуду або ремонт. Люди вже давно звикли використовувати господарський інвентар та побутову хімію в повсякденних справах. Саме тому господарські товари вважаються найбільш затребуваними після продуктів харчування товарами, на продажу яких можна непогано заробити. Директор магазину “Товари для дому” Ганна Улянівна БЕШТА (на фото) ніколи в житті не шукала легкого хліба - тож, напевне, тільки цим можна пояснити її відданість торгівлі господарськими товарами. 2 червня колектив магазину відзначив приємну подію в житті підприємства - 20 років його комерціалізації. А це - 20 років творчої роботи в умовах становлення ринкової системи в Україні.

- Пані Ганно, впевнений, що Ваш магазин уже став частинкою історії нашого міста і повсякденного життя його мешканців…

- Справді, кільком поколінням рівнян і гостей обласного центру добре відомий магазин “Товари для дому”, що на розі Київської та Данила Галицького. Асортимент господарських товарів тут дуже широкий. Це - побутова хімія, електротехнічна група, кухонно-господарські речі, садово-городній інвентар, будівельні та лакофарбові товари, товари для дрібного побутового ремонту тощо. Зараз додалося трохи меблів та взуття. Користуючись нагодою, хочу подякувати за сумлінну працю усьому колективу і насамперед заввідділом Ніні Ширко, яка багато років працює в магазині.

- Ви задоволені географічним розташуванням магазину?

- Звичайно, нас радує те, що поряд із магазином “спальні” мікрорайони на Костромській, Буковинській та Данила Галицького, автовокзал, обласна лікарня. Неподалік від нас знаходяться, торгово-професійний ліцей та ВПУ №1, радіотехнічний завод, тролейбусне управління, “Комуненергія” тощо. Тож мешканці та гості міста, пацієнти лікарні, студенти й учні забезпечують нам роздрібну торгівлю, а їдальні підприємств та закладів освіти й охорони здоров’я час від часу замовляють гуртові партії посуду - тарілки, блюдця, чашки, вази тощо.

- Чи відчуваєте ностальгію за радянською плановою економікою?

- Якщо і є ностальгія, то тільки за тим, що в ті часи торгівля була жвавіша, а кредити - доступні навіть малозабезпеченим верствам населення. Попит на холодильники, телевізори, пральні машини та меблі був таким високим, що люди записувалися в чергу на їх придбання. Зараз немає дефіциту товарів, натомість трьом чвертям українців бракує на прожиток, тож кожна серйозна покупка стає випробуванням для сімейного бюджету.

- З якими проблемами стикаються невеличкі магазини, подібні Вашому?

- Нам важко конкурувати з новими господарськими супермаркетами, які закуповують товари великим оптом, а тому можуть собі дозволити дещо нижчі ціни. Але низькі ціни - не завжди гарантія високої якості. Тож багато постійних покупців і партнерів не зрадили нашому магазину, за що ми їм щиро вдячні.

- На завершення розмови розкажіть трошки про себе.

- Мої батьки - прості колгоспники, тато - будівельник. Я та мої дві сестри - Ольга і Тамара - присвятили себе торгівлі, зараз усі ми - директори магазинів. Я закінчила училище, кооперативний технікум та Чернівецький філіал Київського торгово-економічного інституту (нині - Чернівецький інститут Київського національного торгово-економічного університету). З 1975 року пройшла всіма щаблями торговельної кар’єри - молодший продавець, продавець, завідувач відділу магазину “Сад і огород”. Останні 20 років - директор магазину “Товари для дому”. Була наставником молоді, виконувала й перевиконувала плани, неодноразова нагороджувалася грамотами. У молоді роки була дуже непосидюча - по всій Україні їздила по товари.

- Дякую за інтерв’ю. Бажаю, пані Ганно, Вам і Вашому невеличкому колективу, який, відчуваю, став для Вас другою сім’єю, щастя та здоров’я, нових професійних здобутків, оптимізму і благополуччя.

Магазин “Товари для дому”

33027, м. Рівне, вул. Данила Галицького, 1;

тел.: (0362) 23 61-14.

15.06.2012Спілкувався Олександр ОЛЬХОВИК



Рівне-Ракурс №10 від 15.06.2012p. 
На головну сторінку