Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №238 від 04.05.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Школа життя

Собака буває кусачою, якщо її боятися

Собака буває кусачою, якщо її боятися

Ці милі, симпатичні створіння, не секрет, бувають дуже й дуже агресивними і можуть становити реальну небезпеку для людини. В “РР” вже не раз писалося про випадки нападу собак на людей. Але чи задумувався хто над тим, що часом саме люди, через незнання правил поводження з тваринами, викликають цю агресію на себе?.. Ця стаття буде також корисною і для тих, хто відчуває панічний страх перед собаками.

Отже, хитрість перша. Ніколи не зачіпайте собаку під час їжі, сну, і взагалі, коли він зайнятий собою. Собаки, як правило, досить відповідально ставляться до свого відпочинку, і тому подібної поведінки з вашого боку не терпітимуть. Винятком для деяких домашніх псів є господарі - їх вони не зачіпатимуть ні за яких обставин.

До речі, собака може вести себе агресивно, якщо ви занадто активно почнете махати руками перед носом його хазяїна, особливо якщо пес натренований.

Хитрість друга, для оборони, на той випадок, якщо ви все ж роздратували пса, і він вирішив вас вкусити.

По-перше, будь-яким способом придушуйте в собі страх (і чим небезпечніший собака, тим це важливіше). Ніколи не бійтеся, тварини, в буквальному сенсі, це відчувають за запахом, крім цього, страх не дозволить вам діяти більш-менш свідомо.

По-друге, ніколи не втікайте від пса, взагалі, не повертайтеся до нього спиною. Це може спровокувати до нападу навіть досить миролюбиву тварину.

І, по-третє, постарайтеся, не повертаючись до собаки спиною, виманити його на незнайому територію. Справа в тому, що багато псів, як правило, почувають себе невпевнено, якщо втрачають господаря з поля зору чи опиняються у незвичному середовищі. Іншими словами, якщо собака напав на вас у дворі, спробуйте забігти у під’їзд будинку, там він заспокоїться.

І третя хитрість, остання й вирішальна. Вона буде незамінна тоді, коли собака вас все ж таки вкусив і тримає в зубах, незрозуміло про що думаючи. Для того, щоб здихатися такого пса, використайте наступний прийом: великий і вказівний пальці вставте у дві невеликі ямки на шиї під самою щелепою тварини. Це такі спеціальні кнопки у собак, зроблені для того, щоб вони відпускали, якщо на них натиснути. Причому - якомога сильніше.

Ну, а взагалі, якщо собака буває „кусачим”, то це тільки, як відомо, від собачого життя, а тому собак потрібно любити, пестити, будувати їм буди, щоб у них розквітали в душі незабудки.

04.05.2006Оксана СОЛОВЕЙ



Рівне-Ракурс №10 від 04.05.2006p. 
На головну сторінку