Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №203 від 01.09.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Кубкові пристрасті

Фінал із присмаком сенсації

Футбол. Кубок області. Фінал

Уже традиційно одним з атрибутів святкування Дня Незалежності у нашому регіоні стало проведення фінального матчу кубка області. Радує і те, що вперше за останні роки фінал відбувався у Рівному на найголовнішій спортивній арені області - стадіоні “Авангард”, вигляд якого став значно кращим після проведеної реконструкції. Якщо протягом кількох минулих сезонів незмінними фіналістами змагань ставали “ОДЕК” та “Волинь-Цемент”, то цього разу традицію порушив радивилівський “Сокіл”, вибивши з боротьби здолбунівчан ще на стадії 1/4 фіналу. Та все ж, напередодні матчу перевагу спеціалісти надавали не йому, а оржівському ”ОДЕК”у - володарю цього трофею кількох останніх років.

“ОДЕК” - “Сокіл” 0:2 (0:2).

24 серпня. Рівне. Стадіон “Авангард”. 1.500 глядачів.

Судді: Ю.Веремчук, С.Бахор, О.Гудима (усі - Рівне).

“ОДЕК”: Кособуцький, Поліщук, Чорнобай, Плісецький, Новак, С.Герус (Туліглович, 78), Кучер, Бондар, Гвоздь, Бондаренко (Трофімчук, 46), Давидюк. Тренер: Г.Шаламай.

“Сокіл”: Шульга, Чабан, Дячук (Мартинюк, 83), Комар, А.Герус, Назарук, Коцюк, Чоловічок (Гнатюк, 66), Ткачук (Бронський, 75), Іщик (Глібко, 88), Чепелюк. Тренер: А.Музика.

Голи: Іщик (16), Чоловічок (34).

Попередження: Коцюк (45), Новак (50), С.Герус (63), Комар (75), Іщик (76), Бондар (78).

Тривалий час гра проходила у спокійному руслі, - ніхто з суперників не бажав ризикувати. Поступово перевага почала переходити до більш досвідчених гравців оржівської команди. Віч-на-віч із Шульгою виходив Давидюк - воротар встиг до м’яча першим, і вибив того за бокову лінію. Тим несподіванішим видався перший гол, забитий “Соколом” на 16-й хвилині: після навісу з правого флангу, ніким не прикритий Андрій Іщик відкрив рахунок у матчі. Сенсацією у повітрі запахло на 34-й хвилині, коли радивилівці, які побудували гру на контратаках, відзначилися вдруге. Гол Чоловічка був майже копією першого забитого м’яча, з тією лише відмінністю, що забивав Андрій уже лежачи на землі.

В перерві матчу всім бажаючим уболівальникам було запропоновано взяти участь у конкурсі - влучити м’ячем у ворота з центру поля. Головний приз так і не був розіграний, адже серед безлічі бажаючих так нікому цього зробити не вдалося.

Другий тайм пройшов уже за значної переваги “ОДЕК”у. Один за одним втрачали свої моменти Бондар (двічі), Трофімчук, Гвоздь. Особливої ж небезпеки біля своїх воріт футболісти “Сокола” створювати супернику не давали, уважно граючи у захисті. Не вийшов у “ОДЕК”у і завершальний штурм, - швидше “Сокіл”, який контролював ситуацію, міг відзначитися втретє.

Отже, новим володарем кубка цілком заслужено став радивилівський “Сокіл”, залишивши без одного зі своїх запланованих трофеїв лідера обласного футболу “ОДЕК”, котрий за останній час привчив нас до своїх перемог в усіх турнірах в межах області. Конкуренція в обласному футболі продовжує зростати!

А вже на вихідних відбулися матчі в обох лігах обласного чемпіонату. До вашої уваги їх результати:

Перша ліга.

13-й тур.

27 серпня.

“ЕПМ” - “Сокіл” 0:6

28 серпня.

“Маяк” - ФК ”Княгин” 2:0

“Верес-2” - “ОДЕК” 0:3

“Волинь-Цемент” - “Хімік” 3:0

Друга ліга.

10-й тур.

28 серпня.

“Случ” - ФК ”Острог” 4:0

“Гутник” - “Будівельник” 1:3

“Сокіл-Північ” - “Енергія” 0:3

“Хлібороб” - “Олімп” 1:1

Примітка. Команда “КАМАЗ-Агро” змінила назву. Відтепер вона носитиме ім’я ФК “Княгин”.

01.09.2005Павло ДУТКО



Рівне-Ракурс №10 від 01.09.2005p. 
На головну сторінку