Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №556 від 15.06.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Круглий стіл

Об’єднана опозиція йде на вибори

Об’єднана опозиція йде на вибори

Стільки людей одночасно зал обласного Будинку вчених, напевно, не бачив ніколи. Депутати рад різних рівнів, громадські діячі, науковці та журналісти зібралися для того, аби обговорити передвиборчу програму Об’єднаної опозиції “Справедлива держава, чесна влада, гідне життя”, яка була прийнята 12 травня.

У виступах рівненських опозиціонерів лунали не тільки заклики змінити владу, що не дивно, але й доволі цікаві пропозиції щодо доповнення програми Об’єднаної опозиції. Так, депутат обласної ради від фракції “Батьківщина” Олег ХОМИЧ заявив, що сьогодні потрібно змінити ситуацію, коли держава працює на добробут невеличкої групи чиновників, які контролюють органи державної влади. Для цього потрібно максимально спростити законодавство, ввести лише один податок для підприємців - податок з обігу, який не повинен перевищувати одного відсотку.

Його підтримав депутат Рівненської міської ради від фракції “Фронт змін” Юрій ВОЗНЮК. За його словами, кандидати від опозиції повинні дати гарантії виборцям, що вони виконають свої обіцянки після перемоги на виборах. Тільки за таких умов народ повірить, що саме опозиція у новому парламенті захищатиме інтереси простих громадян, а не олігархічних кланів.

Керівник обласного виборчого штабу Об’єднаної опозиції “За Батьківщину” Вадим СИДОРЧУК (“Фронт Змін”) висловився за рішучу боротьбу з корупцією, скорочення державного апарату та персональну відповідальність посадовців за свої дії. При цьому наш колега, депутат обласної ради Сергій ШТУРХЕЦЬКИЙ в чергове наголосив на обмеженні свободи слова в Україні, і підтвердив факт тиску на ЗМІ.

У цілому програма Об’єднаної опозиції виглядає доволі цікавою, сміливою та привабливою. Враховуючи те, що зміни та доповнення до неї вноситимуться ще певний час, можна очікувати появи революційного передвиборчого маніфесту української опозиції. У разі його здійснення життя в країні має шанс змінитися на краще.

15.06.2012Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 15.06.2012p. 
На головну сторінку