Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №556 від 15.06.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Поради

Народна медицина проти дизентерії

Дизентерію називається інфекційне захворювання, при якому відбувається ураження стін товстого кишечника, що супроводжується інтоксикацією всього організму. Збудники цього захворювання зберігають здатність оживати довгий час, спокійно існують на продуктах, маслі, овочах, сирі і в молоці. Вони можуть жити в землі і воді. Найбільш активне поширення припадає на осінь і весну.

Симптоми захворювання: слабкість, озноб, переймоподібні болі, нездужання, підвищення температури. Екскременти стають більш частими, мізерними і рідкими. Часто в калі з’являється кров і сліди слизу. Стул може частішати до двадцяти п’яти разів.

Лікування

1. Очищене березове вугілля і часниковий порошок змішати в рівних частках. Приготувавши з цієї суміші таблетки, що мають вагу до півграма. Пити 3 рази на добу по 2 таблетки. Можна застосовувати цей засіб і при отруєннях, метеоризмі, здутті, коліках і для лікування розладу шлунка при зараженні патогенними бактеріями.

2. Порошок карболен, який можна придбати в аптеці, змішати з часниковим соком у співвідношенні обсягів 1:1. Тримати в теплій, але не гарячій духовці до того, як сік часнику висохне. Пити по третині чайної ложки 3 рази на добу. Допомагає при багатьох захворюваннях кишечника і при дисфункції шлунка.

3. Чотири чайні ложки цукру розчинити в чверті склянки крутого чаю. Додати в цей чай півсклянки дуже кислого соку винограду з незрілих ягід. Випити весь напій за один раз. Досить почекати дві години, щоб настало помітне поліпшення.

4. Ягоди черешні (100 грам) настояти в червоному вині гарної витримки (750 мл). Залишити на світлі на тиждень в теплому місці, щоб настояти. Приймати по одній чарці двічі на добу для профілактики захворювання при епідеміях.

5. З кори дуба приготувати відвар, що складається з однієї чайної ложки кори і двох склянок води, настоювати вісім годин. Повністю випити весь відвар за день великими ковтками. Пам’ятайте, що дітям ніколи цей засіб не призначають.

6. З квітів жимолості приготувати настій: на склянку окропу дві ложки квітів. Настояти відвар півгодини, потім приймати. Випити відразу весь засіб. Приймати 4 рази на тиждень.

7. Спориш, перстач гусячу взяти по одній частині, а подорожник великий - дві частини. На дві склянки крутого окропу взяти дві ложки суміші. Запарити на сорок хвилин. Приймати 4 рази на добу по півсклянки.

8. Листя портулаку подрібнити, одну ложку трави залити окропом (1,5 склянки). Настоювати на бані півгодини. Додати в отриманий відвар два подрібнених зубки часнику і укутати на 20 хвилин. Тричі на добу пити по півсклянки.

15.06.2012



Рівне-Ракурс №10 від 15.06.2012p. 
На головну сторінку