Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №239 від 11.05.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Калейдоскоп подій

Погони майора на плечі голови ОДА

Під час урочистостей, присвячених 65-ій річниці 13-ого Армійського корпусу, командувач Західного оперативного командування генерал-лейтенант Михайло Куцик особисто вручив голові облдержадміністрації Василю Червонію погони майора. Попереднє звання “капітан” Василь Червоній отримав ще у 1992 році.

До речі, до заснування 13-ого Армійського корпусу зі штабом у м.Рівному причетний двоюрідний дід Василя Червонія генерал Логвин Данилович Червоній, командувач 121-ої Гвардійської стрілецької дивізії, якого 2 лютого 1944 року рівняни зустрічали на майдані з хлібом-сіллю та квітами за те, що визволив Рівне від німецьких військ. Саме цю подію можна вважати початком історії 13-ого Армійського корпусу у Рівному.

P.S. У цей час майбутня матір Василя Червонія мешкала з сім‘єю на Березнівщині, в хаті колишнього німецького колоніста. Під цією хатою знаходився бункер окружної боївки УПА, яка боролась проти німецьких та більшовицьких окупантів.

Прес-служба облдержадміністрації

Збив дитину

Не по-святковому закінчився День Перемоги для начальника дільниці Кузнецовської РАЕС. Перевищивши швидкість на своєму авто “Фольксваген-Джета” та не впоравшись з керуванням, він допустив наїзд на десятирічну дівчинку. Дитина переходила проїзну частину дороги по нерегульованому пішохідному переходу.

Як повідомила прес-служба ВДАІ УМВС України в Рівненській області, дівчинка доставлена в травматологічне відділення СМСЧ м. Кузнецовська із гематомою лобової ділянки голови.

Людину шукали майже рік...

Розтала на водоймах зимова крига і почалися “вилови” трупів. Так, нещодавно мешканці Дубровицького району на березі річки Случ виявили тіло невідомого чоловіка. Невдовзі правоохоронці встановили особу померлого. Ним виявився 50-річний житель Сарненського району, який з 13 червня минулого року перебував у розшуку. Чоловік втопився в річці Случ на Сарненщині.

Центр зв’язків з громадськістю УМВС України в Рівненській області

За десять днів -

сімдесят пожеж

Лише за перші десять днів травня в області виникло 70 пожеж, збитки від яких складають декілька десятків тисяч гривень. Винуватцями пожеж в більшості випадків є люди, які зневажливо ставляться до вимог пожежної безпеки, проявляють недбалість із вогнем. Кожна друга пожежа в травні сталася через необережне поводження громадян з відкритим вогнем, в тому числі під час спалювання сміття на прилеглій до житлового сектору території. Внаслідок такої недбалості пожежі за декілька хвилин перетворюють на попіл майно, що наживалося впродовж усього життя.

Віктор Козак,

помічник начальника ГУ МНС України

в Рівненській області

11.05.2006



Рівне-Ракурс №10 від 11.05.2006p. 
На головну сторінку