Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №558 від 27.06.2012p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Жовтень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Листопад 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30


#Наша марка

Добре пиво зберігає смак до останнього ковтка

Добре пиво зберігає смак до останнього ковтка

Пршемисл БРОЖ: “Люди, яким уже набридло “масове” пиво, шукають пивну родзинку”

Головний пивовар ПрАТ “Рівень” чех Пршемисл БРОЖ (на фото) - унікальна людина. У той час, коли Україна понад два десятки років прагне інтегруватися в Європу, він уже десять років міцно інтегрований в Україну. Тут його тримає улюблена робота та надійна опора - дружина Іра й чотирирічна донечка Тереза, а також палка любов до рівненського пива, його шанувальників в області та за її межами. До Рівного пан Пршемисл потрапив у 2003 році, коли йому запропонував посаду головного пивовара пивзаводу його директор Мар’ян Года. “Спочатку він був моїм другом, потім директором, а згодом став ще й тестем”, - жартує мій співрозмовник.

- Пане Пршемисл, які подарунки шанувальникам рівненського пива приготував “Рівень” у новому пивному сезоні?

- Буквально два тижні тому підприємство почало випускати два нові сорти пива - “Празьке” та “Богемське”. Щоправда, вони не такі вже й нові, раніше - у 2010-2011 роках - їх випускали в кегах, але споживачі настирливо просили розливати це пиво і в пляшки. Тривалий час ми готувалися до приємної для фанатів “живого” пива події: уклали угоди на поставку необхідних обсягів скляної тари, розробили привабливі етикетки. Наступного місяця плануємо налагодити випуск “Празького” і в літрових ПЕТ-пляшках.

- Декілька слів про смакові якості “Празького” та “Богемського”.

- Одне й друге пиво - світлі сорти, мають однакову щільність - 12%, алкоголь - до 5%, але відрізняються один від одного абсолютно різним смаком. “Празьке” - зварене одноварним методом із дуже тонкоароматним українським хмелем, схожим на чеський жатецький - один із найкращих та найдорожчих сортів хмелю у світі. Напій є дуже м’яким завдяки використанню власне пшениці (сирої й подрібненої, а не пшеничного солоду) і високоякісного тонкоароматного хмелю. “Богемське” - класичне світле пиво з тонким хмільним ароматом та приємною пивною гірчинкою, більшою ніж у “Празькому”. Зварене із солоду, в ньому немає ні пшениці чи ячменю, ні рису чи кукурудзи - воно більше подібне до чеських сортів - і за щільністю, і за гірчинкою, і за всіма іншими смаковими властивостями.

- Чи вплинуло проведення в Україні Євро-2012 на обсяги реалізації рівненського пива?

- За рахунок грандіозного спортивного шоу, можливо, збільшили свої обсяги гіганти вітчизняної пивної індустрії, які рік рекламувалися як офіційні спонсори футбольного чемпіонату. Ми ж останні три місяці - квітень, травень і червень - стабільно нарощували виробничі та фінансові показники порівняно з минулим роком. Однак, мушу зауважити, коли грає Україна, то кількість спожитого пива і в місті, і в наших барах суттєво збільшується.

- В Європі невеличкі пивоварні успішно витримують конкуренцію з пивними гігантами, а в Україні?..

- Звичайно, ми відчуваємо тиск “китів” вітчизняної пивної індустрії. У них ширші можливості для рекламування у ЗМІ своєї продукції та проведення різних акцій, а також різноманітне фірмове обладнання - столи, стільці, палатки тощо. А ми можемо протиставити їхнім потугам тільки якісний продукт, за який проголосує споживач своїм гаманцем. Люди, яким уже набридло “масове” пиво, шукають пивну родзинку.

- Наскільки широка географія споживання пива ТМ “Рівень”?

- Сьогодні в Україні легше назвати місто, де не продають рівненське пиво, ніж порахувати міста, де ним щодня тамують спрагу. У 2010 році ми почали випускати пиво “Празьке”. Відповідно до динаміки ринку, воно наздоганяє за рівнем продажів “Жигулівське”. Сьогодні в Одесі, Києві чи в Донецьку нашого пива п’ють більше, ніж у Рівному. Як каже чеське прислів’я: у коваля кінь ходить без підкови. Але ми віримо в те, що рівняни виявлять свій патріотизм і щодо місцевого пива.

- Ваше враження про українську культуру споживання пива.

- Культура споживання пива в Україні дуже відрізняється від західної. Не буду говорити за всю Європу, а порівняю Україну з Чехією. Наприклад, у всіх українських барах (мережа шинків “Рівень” - не виняток) часто п’ють пляшкове пиво. Чехи у пабах люблять тільки розливне, добре охолоджене бочкове пиво. Українці п’ють пиво зі смердючою таранькою, у нас такого не побачите - після жирної закуски бокал доведеться півроку відмивати. Особливо дивує те, що клієнти українських барів просять у барменів пиво без піни, - мене це неабияк дратує. Коли мені несуть пиво без піни, я прошу наступний бокал із піною. Адже за висотою і часом осідання піни можна оцінити якість напою. Добре пиво з пінкою не окислюється і останній ковток зберігає смак першого ковтка. Крім того, в Чехії барменами працюють професійно підготовлені люди, а в Україні за барну стійку часто-густо стають працівники без відповідної фахової підготовки. Ще одне цікаве спостереження: в чеському супермаркеті покупці кладуть у возик 1-2 ящики пива, а в українському - 1-2 пляшки. Для чехів це смішно…

- …А для українців - напевне, сумне нагадування про їх скромний достаток. Дякую за інтерв’ю.

27.06.2012Спілкувався Олександр ОЛЬХОВИК


Переглядів: 1205

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 834 від 02.11.2017p.
¤ 
«Соло» рівненського візочника стало переможним у Бельгії

«Соло» рівненського візочника стало переможним у Бельгії

Рівненський візочник Іван Сівак виборов золоту медаль на Чемпіонаті світу зі спортивних танців у Бельгії....

¤ Особливий погляд
Ключова галузь економіки

Ключова галузь економіки

Іван ЯКИМЕНКО: «Основне завдання залізничників України – забезпечити стабільну роботу на кожному робочому місці»

4 листопада 1861 року, ще за часів Австро-Угорської імперії, до Львова прибув перший потяг під назвою «Ярослав». Він з’єднав Відень, Краків, Перемишль і Львів. З того часу минуло понад півтора столітт...

¤ 
Жителя Володимиреччини за подвійне вбивство

Жителя Володимиреччини за подвійне вбивство

засудили на 15 років позбавлення волі

Такий вирок винесла колегія суддів Кузнецовського міського суду 37-річному жителю Володимирецького району, який вчинив умисне вбивство двох осіб....

¤ 
Генеральний директор Агрохолдингу «Мрія»  Саймон Чернявський: «Хочу, щоб в Україні було так, як МРІЮТЬ українці»

Генеральний директор Агрохолдингу «Мрія» Саймон Чернявський: «Хочу, щоб в Україні було так, як МРІЮТЬ українці»

У розпал найважливішого для аграріїв і селян періоду – збору урожаю і видачі орендної плати – ми вирішили поспілкуватися з генеральним директором Агрохолдингу «Мрія» Саймоном Чернявським. Британець з ...

¤ 
Володимир Хомко: «Ми все в місті робимо планомірно»

Володимир Хомко: «Ми все в місті робимо планомірно»

Почався листопад, і саме час підвести підсумки за трьома кварталами роботи міської влади та спробувати передбачити, яким може бути для Рівного рік 2018. Для того, щоб все це зрозуміти, автор попросив ...






Найпопулярніші 15 статей:

1. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (21780)
2. Розклад руху автобусів [253] (19705)
3. Моє місто - найкраще [427] (16231)
4. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (11252)
5. Догляньте мене до смерті [278] (11154)
6. Скрегіт зубами посеред ночі [312] (11008)
7. Коли розпочинати садити городину [599] (10634)
8. Не я б’ю, верба б’є За тиждень - Великдень! [235] (9132)
9. Душ для всіх [432] (8258)
10. Приваблюють і відлякують привиди Тараканівського форту [419] (8205)
11. Кульова блискавка: феномен, який не розгадано [462] (7903)
12. ПАТ “Волинь- Цемент”: [505] (7786)
13. За кордон можна вивезти не більше 50 тисяч доларів! - [205] (7759)
14. Тахінна халва зміцнює кістки та зуби [390] (7688)
15. “Тартак” закликав не бути байдужими [205] (7647)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Жителя Володимиреччини за подвійне вбивство (212)
2. Як прибрати сольові розводи зі взуття взимку (189)
3. «Верес» та «Олімпік» - знову грають унічию (184)
4. Поліцейські встановлюють особу чоловіка, який загинув у ДТП (182)
5. Виготовляємо засоби для миття скляних поверхонь та вікон власноруч (180)
6. Сварка через роги (174)
7. 10 маловідомих фактів про великого завойовника Чингісхана (172)
8. Салат з капусти з гірчичною заправкою (170)
9. “Славія” вп’яте поспіль Чемпіон області серед ветеранів (169)
10. Корецький район отримав спортивні нагороди (166)
11. Сергій Піддубний: (163)
12. Рівнянка на білій КІА травмувала велосипедиста (162)
13. Володимир Хомко: «Ми все в місті робимо планомірно» (160)
14. Наш шлях до Європи… (159)
15. «Соло» рівненського візочника стало переможним у Бельгії (157)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс