Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №239 від 11.05.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#А ви чули?

Пристрасті навколо Василя Червонія

Депутати Рівненської облради висловили недовіру Червонію

Події навколо другого пленарного засідання першої сесії новообраної обласної ради, котра відбулася незадовго до свята Перемоги, привнесли суттєве пожвавлення у життя рівнян. Чого тільки за ці пару днів не було!

На другому пленарному засіданні сесії облради п’ятого скликання шляхом таємного голосування депутати Рівненської обласної ради висловили недовіру голові Рівненської облдержадміністрації Василю Червонію. “За” проголошення недовіри діючому голові облдержадміністрації проголосувало 58 депутатів облради. У голосуванні взяли участь 76 депутатів, один бюлетень виявився недійсним. 11 депутатів фракції Української Народної Партії після оголошення результатів таємного голосування на знак протесту вийшли з сесійної зали.

Депутати облради планують також звернутися до Президента України з проханням прийняти рішення про відставку Василя Червонія з посади голови облдержадміністрації.

Довідково: Президент України повинен відправити у відставку голову облдержадміністрації, якщо таке рішення підтримали дві третини депутатів облради.

»Висловлення недовіри до мене є необгрунтованим» - Василь Червоній

Натомість , політичним та економічно необґрунтованим назвав голова Рівненської ОДА Василь Червоній рішення сесії обласної ради про висловлення йому недовіри.

Василь Червоній повідомив про свій намір оскаржити рішення про висловлення недовіри депутатів Рівненської облради у суді. Голова РОДА переконаний, що його опоненти не змогли представити жодного економічного показника розвитку області, який погіршився.

Що ж до шансів Віктора Матчука, якого називають основним претендентом на посаду голови РОДА у разі звільнення Василя Червонія, то останній оцінив їх як “нульові”.

“Я вважаю, що Президент мудра людина і навряд чи він захоче, щоб його інтереси в області представляв Бакай чи його права або ліва рука. Навряд чи Президент захоче, щоб до влади приходили ті люди, які набули свої статки на кримінальному бізнесі, на відмиванні брудних коштів”, - наголосив Василь Червоній.

Сергій Піддубний подає позов до суду на Василя Червонія

Начальник УМВС України в Рівненській області Сергій Піддубний подає позов до суду на голову Рівненської облдержадміністрації Василя Червонія за образу честі та гідності, - про це він повідомив на прес-конференції.

Приводом став виступ голови РОДА під час мітингу після сесії облради, в якому головного міліціонера області звинуватили у скоєнні низки тяжких злочинів.

Підддубний повідомив, що перша хвиля компромату на нього з’явилась у мережі Інтернет ще у 2004 році. У результаті перевірки Генеральною прокуратурою виявилось, що всі оприлюднені факти були неправдивими.

Довідка: голова РОДА Василь Червоній написав звернення до Президента України з проханням звільнити начальника УМВС України в Рівненській області Сергія Піддубного. У зверненні йдеться: “Прошу Вас, Пане Президенте, як гаранта Конституції України, особисто втрутитись в ситуацію і дати відповідне доручення правоохоронним органам України щодо припинення незаконних дій працівників міліції УМВС України в Рівненській області, його начальника Піддубного С.М. та розглянути стан боротьби зі злочинністю у Рівненській області і неналежної кадрової політики МВС України на найближчому засіданні Ради Національної безпеки з прийняттям відповідного кадрового рішення”.

Торбу з камінням

продемонстрував на сесії лідер блоку »Наша Україна»

Віктор Матчук

На тій же сесії облради депутат Віктор Матчук поскаржився усім присутнім на хуліганський вчинок політичних опонентів, який стався минулої ночі, та звернувся до першого заступника прокурора області Володимира Мойсейця з проханням розслідувати цю справу.

За словами Віктора Матчука, невідомі розбили камінням штукатурку на будинку, в якому він проживає. “Це сталося напередодні сесії облради, на якій приймалися важливі рішення, тому неважко здогадатися, чиїх рук це справа,” - заявив Віктор Матчук. Щоб не бути голослівним, депутат облради приніс на сесію пакет з камінням, яке він зібрав уранці біля свого будинку.

Виступаючи з трибуни, Віктор Матчук нагадав своїм політичним опонентам про доволі невисокий рейтинг їхньої команди, а також помітний спад економічних показників області. “Саме тому наша фракція прийняла рішення голосувати за недовіру Василю Червонію”, - наголосив лідер блоку “Наша Україна”.

11.05.2006



Рівне-Ракурс №10 від 11.05.2006p. 
На головну сторінку