Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №559 від 05.07.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Закінчуючи тему

АЗС не буде

Мешканці Ювілейного таки відвоювали територію спортивного майданчика. Активна боротьба, яка тривалий час велася активістами Ювілейного проти будівництва АЗС підприємством ПП “Агата” на території спортивного майданчика, що по вулиці Соборна, 420, закінчилася на користь рівнян.

- Мешканці збирали підписи, писали листи, звернення та запити до контролюючих інстанції - МОЗ, міської прокуратури, обласної інспекції, держбудконтролю, міського голови, екологічної інспекції і природоохоронної прокуратури, - розповідає активіст громадського руху Ярослав ПЕТРУШИН. - Також ми проводили мирні акції громадської непокори, щоб відстояти своє право жити у екологічно чистому середовищі, а не стати заручниками чужого збагачення.

26 червня, на сесії Рівненської міської ради, нарешті, відбулося зрушення у справі про будівництво АЗС на спортивному майданчику. 39-ма голосами депутати проголовували “за” розірвання договору оренди з ПП “Агата”.

- Для того, аби нам виграти цю справу в суді доведеться плідно попрацювати, - розповідає міський голова Рівного Володимир ХОМКО. - Ця фірма має потужну юридичну базу. Просто так ми розірвати дозвіл на будівництво не можемо, тому шукатимемо хоч якісь зачіпки, аби мати можливість оперувати фактами у суді та зрештою виграти.

Активіст громадського руху зазначає, що міський голова таки дотримав свого слова, допомогти чим зможе. Тому громада вдячна владі, яка не залишила їх сам на сам з проблемами.

Наразі, поборників ще очікують суди, за допомогою яких ПП “Агата” планує воювати з громадою міста та міською радою за будівництво АЗС.

05.07.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 05.07.2012p. 
На головну сторінку