Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №559 від 05.07.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Коротко

Чергова естафетна перемога Ольги Земляк

На чемпіонаті Європи з легкої атлетики в столиці Фінляндії Гельсінкі, українці виграли найбільшу кількість нагород - 17. Не залишилася без медалі і наша Ольга Земляк - випускниця факультету економіки і підприємництва Національного університету водного господарства та природокористування, яка останнього дня змагань разом з Юлією Олішевською, Наталією Пигідою та Аліною Логвиненко перемогла в естафеті з бігу 4 по 400 метрів. Цікаво, що в загальному заліку збірна України, маючи в активі 4 золотих, 7 срібних та 6 бронзових медалей, фінішувала лише на четвертому місці.

Разом із тим, рівняни увійшли до списку учасників Олімпійських ігор затвердженого на виконкомі Федерації легкої атлетики України - марафонці Іван Бабарика та Олена Бурковська, а також Ольга Земляк (біг на 400 м, естафета 4х400 м) та Вадим Слободенюк (біг на 3000 м з перешкодами).

Колекціонують медалі і рівненські гімнастки

У Кіровограді на чемпіонаті України зі спортивної гімнастики у багатоборстві 18-річна Євгенія Черній, вихованка Рівненської ДЮСШ №1, здобула бронзову нагороду. В окремих видах Євгенія стала першою на колоді, другою у вільних вправах та третьою в опорному стрибку.

Інша наша землячка 15-річна Олена Васильєва стала переможницею у вправах на брусах, в опорному стрибку та у вільних вправах.

У велоспорті без нагород

У Білій Церкві завершилися чемпіонати України з велоспорту серед еліти та серед молоді до 23-х років, які відбувалися паралельно. На превеликий жаль, рівнянам так і не вдалося здобути бодай нагороду. Олег Чужда - найкращий наш гонщик в індивідуальній гонці на час серед дорослих став лише п’ятим, а його молодший брат Дмитро в груповій гонці - восьмим. Нині брати живуть в Іспанії, де і тренуються під керівництвом батька, в минулому видатного рівненського гонщика, чемпіона світу - Олега Чужди. Найкраще серед жінок виступила 18-річна рівнянка Ольга Шекель, яка в індивідуальній гонці посіла восьме місце, а в груповій - чотирнадцяте. Напередодні Ольга змагалася у Феодосії на юніорському чемпіонаті України, де здобула спочатку “золото” у парній гонці, а потім у складі збірної “Колоса” здобула чемпіонство у багатоденці та стала бронзовою призеркою в особистому заліку.

У Рівному 7 липня відбудеться юніорський чемпіонат України в олімпійських видах програми, якраз на ньому будуть розіграні путівки на цьогорічні чемпіонати Європи та світу. Можливо “рідні стіни” стануть у нагоді нашим велоспортсменам.

05.07.2012



Рівне-Ракурс №10 від 05.07.2012p. 
На головну сторінку