Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №239 від 11.05.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Фото-вернісаж

Крізь призму жіночої душі

Крізь призму жіночої душі

Фотовиставка »Жіночий погляд» у драмтеатрі

Хто може зрозуміти жінку? Відчути, осмислити, охопити неосяжний простір її емоцій і почуттів? Вдивляючись у мистецькі роботи фотохудожниць, бачиш епізоди з життя людей, ексцентричні портрети, яскраві натюрморти і величезну палітру настроїв, вражень, почуттів, переживань...

З 5 по 28 травня у приміщенні драмтеатру експонується виставка світлин під назвою “Жіночий погляд”, організована студією “Простір фото” та галереєю “Вертеп” за підтримки Рівненської обласного та міського управлінь культури. У галереї представлені роботи фотохудожниць із України, Великобританії, Канади та США.

- Вперше така виставка проходила в Києві і була присвячена 8 березня. Нині, завдяки нашій співпраці з Київською організацією Національної спілки фотохудожників України, з’явилася нагода показати цю виставку і в Рівному, - розповідає співорганізатор заходу і керівник студії “Простір фото” Олександр ХАРВАТ. - Для створення експозиції було відібрано 100 найкращих робіт із близько 700. Вони відрізняються за рівнем професійності, але їх споріднює оригінальність погляду кожної авторки, вміння побачити звичайні явища під незвичайним кутом зору. До речі, жінок у сфері фотомистецтва набагато менше, ніж чоловіків. Тому унікальність цієї колекції світлин полягає ще й у тому, що створена вона виключно з жіночих фоторобіт.

Сюжети світлин, на думку багатьох глядачів, відрізняються якоюсь особливою чуттєвістю. Особисто мені припали до душі - фотографії дітей. Мабуть, тому, що в них зосереджене найсильніше емоційне навантаження, яке може передати лише жінка.

За словами пана Олександра, до виходу у світ готується не менш яскрава виставка, присвячена мальовничим куточкам Великої Волині.

11.05.2006Анна ТАРАСОВА



Рівне-Ракурс №10 від 11.05.2006p. 
На головну сторінку