Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №563 від 09.08.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Грошей на ліки стали виділяти більше?

На одного жителя Рівненщини держава виділяє на медикаменти 395 гривень на рік. Це більше, ніж у минулому році на 80 гривень, - кажуть обласні чиновники. І зазначають, що серед районів області найкраще фінансування - у Млинівському та Рокитнівському. Найгірше - у Зарічненському, Радивилівському та Березнівському районах.

Африканська чума - на контролі

У краї жорстко контролюватимуть продаж виробів зі свинини, а також переміщення сировини. Це зумовлено спалахом африканської чуми в Запорізькій області. Працівники управління ветеринарної медицини та спеціалісти інших служб відстежуватимуть ситуацію на ринках. Також в області посилять нагляд за роботою свинокомплексів. Вони повинні працювати в закритому режимі, наголошують ветеринари. Крім того, проводитимуть профілактичні щеплення поголів’я. Нині ситуація в краї благополучна, тож необхідно вжити усіх заходів, щоб не допустити виникнення загрози захворювання.

Сторічний кравець

Сторічний ювілей днями відзначив Омелян Денисюк, що мешкає в селі Велика Омеляна Рівненського району. Омелян Денисюк все життя пропрацював кравцем. Він був знатним майстром, який шив і військовим, і лікарям, і навіть спортсменам, які їхали на Олімпіаду. Довгожитель пригадує, працювати почав ще з 12 років. Секретів кравецької справи вчився у кращих майстрів. Каже, шив ночами. Згодом мав у Рівному власну майстерню. Та чоловік не лишень шив, а й навчав того, що вмів, інших. Так, учнів збирав на власному подвір’ї, де рядком стояли швейні машинки. Нині дехто з них тепер приїздить до свого наставника з-за кордону. А Омелян Денисюк переконує, кроїти може й зараз. Ще торік він шив собі костюм.

Виплата росте

48 тисяч 390 жителів області без ажіотажу та черг отримали Національні картки з зарахованими коштами або ж готівку. Для цього у найбільш завантажених відділеннях продовжили графік прийому. Зокрема, фахівців, які працювали на 0,5 чи 0,75 ставки, перевели на повний робочий день. Загалом вкладників нині обслуговують у 113 відділеннях “Ощадбанку”. Всі вони працюють 6 днів на тиждень: у понеділок, середу та п’ятницю актуалізовують дані, а у вівторок, четвер і суботу - видають гроші.

Прибуткові непрофесіонали

Відтепер підприємства області, які візьмуть на роботу випускників робітничих професій, одержуватимуть бюджетні гроші на оплату їхньої праці. А для того, щоб роботодавець не звільнив їх впродовж року, річний заробіток молодих кадрів держава контролюватиме. Завдяки такому соціальному проекту молодь матиме перше робоче місце, а отже й досвід роботи, якого вимагають роботодавці. Так, місцеві центри зайнятості вже працевлаштували на дотаційні робочі місця понад три десятки випускників професійно-технічних закладів. Це здебільшого електрогазозварники, кухарі, кондитери, муляри, столярі, слюсарі-ремонтники. Нині вони здобувають стаж на підприємствах Рівного, Сарненського, Острозького, Березнівського та Радивилівського районів.

09.08.2012



Рівне-Ракурс №10 від 09.08.2012p. 
На головну сторінку