Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №563 від 09.08.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Офіційно

Партія “УДАР” - за відкриту політику

Партія “УДАР” - за відкриту політику

Україні необхідна нова якість політики, - про це на кожному кроці заявляють кандидати у народні депутати. Партія “УДАР” чи не єдина серед політичних сил, яка оприлюднила імена кандидатів у депутати до Верховної Ради України задовго до їх офіційного висунення. Цим самим продемонструвавши, що політика повинна бути відкритою, прозорою та чесною.

1 серпня у Києві відбувся Х з’їзд партії “УДАР” Віталія Кличка, на якому ухвалили передвиборну програму та затвердили виборчі списки кандидатів, які братимуть участь у виборах до Верховної Ради України. Делегати ухвалили як список кандидатів у багатомандатному виборчому окрузі, так і мажоритарників.

Зауважимо, що у партійному списку майже усі кандидати (99,3%) мають одну і більше вищу освіту, а кожен десятий - науковий ступінь. Лише кожен десятий кандидат “УДАРу” балотувався раніше до Верховної Ради або був народним депутатом. Натомість п’ята частина - мають досвід роботи в місцевих радах. Майже 40% кандидатів молодші 35 років, а ще 56% - віком від 35 до 55 років.

Про принципи формування списку, підходи та декларації партії “УДАР” місцевим журналістам розповів прес-секретар Рівненської обласної організації партії “УДАР” Сергій МІНІЧ.

- Список кандидатів у депутати формувався досить прозоро по відношенню до обласних організацій, - розповідає Сергій Мініч. - У сформованому списку перші десять чоловік - це знакові представники для партії “УДАР” по всій Україні, далі за списком ідуть голови обласних організацій. На мою думку, такий крок є досить показовим та правильним. Таким чином ми, партійці, бачимо і відчуваємо, що наша політична сила цінує і підтримує роботу кожного регіону. Варто зазначити, що високо оцінено і працю Рівненської обласної організації, свідченням цього є те, що голова нашої обласної організації Віталій Чугунніков знаходиться на 18 позиції у списку за єдиним багатомандатним округом. Окрім нього, на 43 місці перебуває голова виконкому обласної організації Олексій Муляренко та на 69 - заступник голови обласної організації Анатолій Сидорук.

Якщо ж говорити про загальну картину виборчого списку, то до нього потрапило вісім рівнян, які висуватимуться у народні обранці від партії “УДАР”.

4 серпня юридичний департамент політичної партії “УДАР” подав до Центральної виборчої комісії документи, необхідні для реєстрації кандидатів у народні депутати України. Списки були оголошені і затверджені на Х з’їзді партії. І коли їх зареєструє ЦВК, за можливість представляти Рівненщину у Верховній Раді від Рівненщини боротимуться такі мажоритарники:

- Сергій Мініч (152 округ) - прес-секретар партії “УДАР” у Рівненській області;

- Олександр Бірюков (153 округ) - заступник голови виконкому Рівненської обласної організації “УДАР”;

- Василь Тимощук (154 округ) - голова Здолбунівської районної ради;

- Микола Кушнір (155 округ) - відомий приватний підприємець на Рокитнівщині;

- Андрій Андрощук (156 округ) - шеф-редактор Інтернет-порталу “Рівненські новини”.

Кандидати у народні депутати від Рівненщини, які йдуть за мажоритарною системою - це представники малого та середнього бізнесу, тобто, люди, які піднявши власну справу і життя, йдуть у політику, аби будувати сильну та незалежну державу.

Також Сергій Мініч, зазначає, що партія “Удар Віталія Кличка” суттєво відрізняється від інших політичних сил, адже вона вже йде на вибори з вже напрацьованими пакетами законопроектів, понад 80% кандидатів, що висуваються у народні обранці, як за мажоритарними округами, так і по списку - це нові люди, які будуватимуть нову політику.

09.08.2012



Рівне-Ракурс №10 від 09.08.2012p. 
На головну сторінку