Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №563 від 09.08.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На замітку

Вибори – стартували

В Україні офіційно стартували чергові вибори до Верховної Ради України. За їх результатами до вітчизняного парламенту буде обрано 450 народних депутатів. Громадяни України, які мають право голосу, в неділю 28 жовтня 2012 року вирішуватимуть, хто наступні 5 років представлятиме їхні інтереси у парламенті.

Окремі виборці, як і в минулі роки, зможуть взяти участь у роботі виборчих комісій. Так, до 26 серпня включно має відбутися утворення окружних виборчих комісій, а до 26 вересня - дільничних. Зокрема, на Рівненщині має бути утворено 5 окружних та 1002 дільничні виборчі комісії.

Перелік одномандатних виборчих округів

№ 152. Центр - місто Рівне.

№ 153. Центр - місто Рівне(межі: місто Острог, частина міста Рівного, Гощанський, Корецький, Острозький, Рівненський райони).

№ 154. Центр - місто Дубно (межі: місто Дубно, Демидівський, Дубенський, Здолбунівський, Млинівський, Радивилівський райони).

№ 155. Центр - місто Дубровиця (межі: місто Кузнецовськ, Володимирецький, Дубровицький, Зарічненський, Рокитнівський райони).

№ 156. Центр - місто Сарни (межі: Березнівський, Костопільський, Сарненський райони).

Одним із нововведень цих виборів стане відсутність у виборчих бюлетенях традиційної графи “Проти всіх” або “Не підтримую жодного кандидата”. Тому бажаючі скористатися своїм правом голосу, аби зробити справді свідомий виважений вибір, повинні будуть до дня голосування вже визначитися з власними симпатіями стосовно кандидата-висуванця в одномандатному окрузі та списку від партії. Тобто, буде два бюлетені для голосування, в кожному з яких необхідно визначитися з тим, кого підтримати.

Микола ГЛОТОВ

Нині ж триває процес подання документів до ЦВК кандидатами в депутати і партіями, які висувають власні списки кандидатів на виборах. Станом на 3 серпня, документи до ЦВК подали вже четверо самовисуванців. Не пасуть задніх “партійних мажоритарників”.

За округ № 152 боротимуть Вілен Мартиросян (член Політичної партії “Вітчизна”, самовисуванець), Олег Червонюк (безпартійний, самовисуванець), Микола Шумелянко (Комуністична партія України).

Одномандатний виборчий округ № 153, як стартовий майданчик до Верховної Ради, обрали для себе Олексій Хахльов (безпартійний, самовисуванець), Валентин Шавурський (Компартія України)

Олександр Данильчук (виключений з ПП ВО “Батьківщина”, самовисуванець), балотується по одномандатному виборчому округу № 156 разом із Володимиром Старовецьким (Компартія України) та Миколою Шершуном (Народна партія).

Кандидатами у 154 виборчому окрузі зареєстрований Олександр Вознюк (Компартія України) та Павло Бернацький (Народна Партія).

За одномандатний виборчий округ № 155 боротиметься Віталій Бурма (Компартія України).

09.08.2012



Рівне-Ракурс №10 від 09.08.2012p. 
На головну сторінку