Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №564 від 15.08.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#З перших уст

Хомко іде на вибори

Днями стало відомо, що міський голова Рівного Володимир Хомко зареєстрований ЦВК кандидатом у народні депутати по 152 округу. Ми вирішили зустрітися з Володимиром Євгеновичем і дізнатися, що саме спонукало його до цього кроку.

- Моє рішення йти на вибори - не спонтанне, і прийняте не сьогодні. Вважаю, що роблю правильно. Працювати стало дуже важко і не лише мені. Нещодавно у Черкасах зустрічалося 34 мера - ситуація однакова по всій Україні. Я вже не кажу про комуналку, медицину, недореформовані сфери, на які йдуть нарікання. На жаль, маємо те, що маємо.

Завжди було не просто, але так як допекло з бюджетом цьогоріч, а я міський голова вже чотири роки, ще не було. Це не винахід нинішнього уряду - весь час делеговані повноваження недофінансовувалися, однак не такими розмірами як зараз. Відповідно, усі гроші ми віддали на фінансування не своїх делегованих повноважень своїм людям, які живуть у Рівному. Я вже мовчу про політичну ситуацію, яка також не найкраща в державі.

Безумовно, щось потрібно робити і я хотів би на це впливати. Хотів би зробити так, щоб тому, хто керує містом, працювалося легше. І робота ця була ефективніша. А мешканцям, і Рівного у тому числі, жилося краще. Щоб все вирішувалося тут - на місцях. Щоб було справжнє місцеве самоврядування, яке я бачив в країнах Європи і Америки, де все крім зовнішньоекономічних зв’язків і оборони країни вирішується на місці.

Нам не потрібно жодних підказок, я не хочу, щоб мені телефонували з Києва і казали, де потрібно відремонтувати дорогу. Потрібно змінювати законодавство - у сфері, що стосується роботи органів місцевого самоврядування, комунальній сфері тощо. Скільки часу іде розмова про ОСББ, а закон так і не прийняли!

Важлива умова, щоб це робили люди компетентні і з інтелектом. Адже ситуація, коли один махає, а 400 голосує - не тільки неетична, а небезпечна для країни.

Тому я прийняв рішення іти на вибори. Маю програму щодо моєї роботи у ВРУ, і вона незабаром буде опублікована. Аналогічну програму маю і щодо того, на що хочу звернути увагу в місті. Сподіваюся на підтримку рівнян, а згодом і на свою ефективну роботу у Верховній Раді.

- Це правда, що від вашого імені у Рівному роздають гроші?

- Буквально сьогодні мені зателефонували люди з вулиці Вересая і розповіли, що дві агітаторки дають по 100 гривень від мого імені, щоби люди підтримати мене на виборах. Це провокація, яка розрахована на пониження мого рейтингу. Таких виборців мені не потрібно, і гроші я роздавати не збираюся. Мені треба, щоб за мене проголосували люди, які думають і знають мене.

Проте, рівнянам раджу - беріть ті сто гривень! Це понизить фінансові можливості моїх конкурентів. Моя ж кампанія буде скромна, моїх можливостей і обіцяти щось за межами того що я можу, я не буду.

- А з містом що буде?

- Ситуація і справді складна, адже містом повинна керувати компетентна людина. Я про це вже подбав. Півроку тому провів переговори з людиною, прізвища якої зараз не буду розголошувати, бо зараз її навмисне обіллють брудом. Вона виконуватиме господарські функції у місті і її ім’я я оголошу на найближчій сесії міської ради. Це відома у Рівному постать, яка обіймає важливу посаду.

15.08.2012Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 15.08.2012p. 
На головну сторінку