Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №564 від 15.08.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Кампанія

Вибори нашого майбутнього

Майже щороку ми когось обираємо. Зрозуміло, що для багатьох українців саме слово “вибори”, а також все, що з ним пов’язане - партії, кандидати, обіцянки та обливання брудом конкурентів - неабияк набридло.

Сьогодні наше суспільство втомлене та розчароване. Все більше пересічних українців не вірять у те, що в їхньому житті щось зміниться на краще, вони не довіряють владі незалежно від того, яка саме сила є правлячою. Чому? Вже більше двадцяти років ми живемо у незалежній країні, і що ми бачимо? Обіцяного на початку дев’яностих процвітання і близько не видно (можливо, за виключенням рівня життя еліти). Сьогодні “середній” українець живе гірше, ніж “середній” поляк, чех чи, навіть, росіянин та білорус. Все частіше у суспільстві лунає неприємне для еліти питання - чому ми такі бідні? Навіть за часів кризи в Євросоюзі не зникає потік бажаючих працювати у “Європі” (лапки тут не випадкові, бо не треба забувати, що наша країна є частиною тієї ж Європи). Що ж в нас не так і що потрібно змінити в Україні, аби переломити ситуацію? Можливо, на це запитання має шанс відповісти новий склад Верховної Ради. Проблем у державі накопичилося за два десятиріччя стільки, що без їх нагального вирішення важко навіть уявити усі негативні наслідки для подальшого функціонування держави.

Чи виберемо ми гідних? Це залежатиме від кожного виборця, тим більше, що у нинішніх перегонах братиме участь рекордна кількість учасників. За інформацією ЦВК, станом на 14 серпня 87 партій є суб’єктами виборчого процесу, а по мажоритарних округах (їх на Рівненщині п’ять) зареєстровані від восьми до тринадцяти претендентів.

Найбільше претендентів в обласному центрі (округ №152) - чотирнадцять. Найменше - у 155 окрузі (Дубровиця) - всього шість. Так що є з кого обирати. Що ж до самих кандидатів у нардепи та особливо їхніх штабів, то хочеться побажати їм професійної роботи під час нинішніх перегонів. Вони тільки почалися, а кількість “ляпів” в окремих штабах неабияк вражає. Інколи просто шкода стає самих кандидатів, яким вигадують піар-компанії настільки невдало, що краще б ці “технологи” їх не робили взагалі. На жаль, є усі передумови того, що деякі молоді перспективні політики наберуть набагато менше голосів, ніж могли б, саме через невдалий піар.

У цілому кампанія, швидше за все, буде цікавою і матиме несподівані результатами. Хоча головне, аби в результаті ми отримали парламент, де було б менше бійок та блокувань, і який би нарешті почав виправляти ті недоліки державного ладу, які призводять до того, що все менше українців почуваються в рідній державі повноцінними громадянами, яким комфортно живеться на Батьківщині.

15.08.2012Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 15.08.2012p. 
На головну сторінку