Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №564 від 15.08.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Візит

Леся ОРОБЕЦЬ: “Якщо я за два роки не стала “тушкою” - то вже не стану ніколи”

Дощова злива, пронизливий вітер та холод не завадили депутату Верховної Ради України Лесі Оробець відвідати Рівненщину. Під час робочої поїздки народна обраниця зустрілася з рівнянами та розповіла про найважливіші аспекти програми Об’єднаної опозиції “Справедлива держава, чесна влада, гідне життя”. І хоча через погодні умови зустріч пройшла не так, як запланували, Леся Оробець не залишила без уваги жодної людини, що прийшла на зустріч і відповіла на численні запитання присутніх.

- Для мене надзвичайно дивовижним є те, що незважаючи на зливу, люди прийшли на зустріч, - розповідає депутат Верховної Ради Леся ОРОБЕЦЬ. - Це, передусім, свідчить про те, що громадяни готові відстоювати власні позиції та боротися за свою свободу. Нарешті наші люди почали здогадуватися, що те, про що говорять по телевізору - це не завжди правда, а просто проплачений піар. На Рівненщині мені вдалося провести декілька громадських приймалень, де люди, які не домоглися справедливості на місцевому рівні, шукають допомоги у вищих органах влади. Зокрема, до мене підходила жіночка, яку виживають з гуртожитку. Влада заявляє, що грошей на покращення житлових умов немає, а от кошти, аби воювати із цією громадянкою в судах, у можновладців знайшлися. Саме такі прості людські біди вимагають від депутатів безпосереднього контролю.

Народна обраниця наголосила, що проїхавши всією Україною, побувавши як на Сході, так і на Заході, зрозуміла головне - людей турбують однакові проблеми - безробіття, низький розмір пенсій та соціальних виплат, освіта і медицина. Люди перестали вірити владі, вони бачать, що кращого майбутнього із нинішніми можновладцями годі й чекати.

Що ж до мовних перипетій, які охопили Україну, після спочатку прийнятого, а потім і підписаного президентом мовного закону, народний депутат розповіла присутнім про події, що відбувалися у Верховній Раді України, та про його неоднозначну роль у відволіканні суспільства від більш важливіших та вагомих питань.

- Для мене головне, щоб люди зрозуміли - мовне питання - важливе, але те, що відбулося у Верховній Раді - це просто замилювання очей суспільства та відволікання від економічних та соціальних питань, - розповідає Леся Оробець. - Адже, під час прийняття мовного закону у першому читанні, ніхто й не помітив, як у метушні пройшов закон про скасування пільг чорнобильцям та афганцям. Ми всі знаємо, що розгляд цього законопроекту восени торік викликав хвилю протестів. Зокрема, чорнобильці та афганці намагалися штурмувати Верховну Раду. І це не єдиний випадок - під час другого читання закону про мовну політику, непомітно для всіх ухвалили закон про тендерні закупівлі, тож тепер ані народні депутати, ані журналісти не зможуть запитати у чиновників, у кого і за якими цінами вони роблять закупівлі. Тому ми повинні зрозуміти “необхідність” прийняття мовного закону.

Наприкінці зустрічі Леся Оробець зазначила, що їхня політична сила працює командою, тому вони підтримують всіх висуванців у народні депутати від Об’єднаної опозиції. Але, якщо говорити про Рівне, то народна обраниця безпосередньо підтримує та надає перевагу кандидату у депутати Юрію Вознюку, який йде по виборчому округу №153 з центром у місті Рівне.

15.08.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 15.08.2012p. 
На головну сторінку