Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №564 від 15.08.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Крадене дерево могло знеструмити

Ледве не знеструмив Рівне під час крадіжки дерева 42-річний Віктор, житель села Новостав Рівненського району. Плануючи заготувати дрова на зиму, чоловік навіть не замислювався про можливі наслідки своїх дій.

- Треба чимось палити взимку, тож взяв пилку та й поїхав, - розводить руками горе-заготівельник Віктор. - Почав крутити дерево, а тут подув вітер і воно впало на лінію. Я злякався, схопив пилку та й поїхав додому.

Саме такий легковажний вчинок місцевого мешканця мало не призвів до лиха. Зазначена високовольтна лінія передач є джерелом електроенергії для обласного центру, Рівненської атомної електростанції, підприємств, організацій та установ області. Благо, що падаючи, дерево лише трішки зачепило дроти. Зі слів Віктора, в усьому винен вітер, який подув раптово. Вочевидь, чоловік і досі не усвідомив, що його жага до наживи могла призвести до непередбачуваних наслідків.

- Днями на території Новоставського лісництва було скоєно незаконну порубку двох дерев, - коментує інспектор Рівненсього РВ з охорони лісових угідь Іван КОКОТА. - Падаючі дерева зачепили високовольтну лінію електропередач, що призвело до її автоматичного відключення. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за с.246 Кримінального кодексу України (“Незаконна порубка”).

15.08.2012



Рівне-Ракурс №10 від 15.08.2012p. 
На головну сторінку