Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №203 від 01.09.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Обережно, аферисти!

Стареньким підсунули “зелену” свиню

Ця реальна історія, що сталася нещодавно на Дубенщині, змусила не одну селянську сім’ю замислитися над тим, чи варто сподіватися на чужу порядність. Жителі кількох сіл, довірившись перекупникам тварин, стали жертвами аферистів, які за проданих поросят розплачувалися фальшивими доларами.

Надія Трофим’юк, жителька села Мощаниця Дубенського району, жила спокійно в маленькому будиночку майже під самим лісом. За порадою сусідки вирішила продати перекупникам, які навідалися в село, дев’ятьох поросят.

Чоловіки запропонували заплатити доларами, бо, мовляв, усі гривні вже повіддавали односельцям, у яких зранку купували свиней. Подумавши, що немає різниці, за які гроші продавати, аби не дешево, погодилася і взяла ці кляті долари. А коли через два дні поїхала в місто, аби їх поміняти, в банку їй сказали, що то підробка.

Скільки було розпачу серед тих, хто довірився іноземній валюті… Виявилося, що аферисти-перекупники поскуповували за фальшиві долари худобу ще в кількох навколишніх селах, а потім зникли в невідомому напрямку. Принаймні, на рівненському ринку людям із тих сіл їх зустріти не вдалося. Як не вдається і слідчим розшукати злочинців-гастролерів, які, можливо, в цей час штампують нові банкноти, аби знову нажитися на людській довірі.

01.09.2005Аліна БАНУШ



Рівне-Ракурс №10 від 01.09.2005p. 
На головну сторінку