Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №240 від 18.05.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Пейнтбол

»Бізони» у Козлині

»Бізони» у Козлині

Пейнтбол - гра для тих, хто не уявляє свого життя без пригод та адреналіну, хто постійно шукає нових вражень і обожнює активний відпочинок.

На Рівненщині пейнтбол також існує. І не лише існує, а й розвивається. Один із “пейнтбольних осередків” розташований неподалік від Рівного, серед мальовничих пейзажів Козлинського лісництва.

Тут є всі умови для комфортного відпочинку: ліс, ставок, затишні бесідки, а головне, можливість активних занять спортом - пейнтболом.

За словами організатора єдиного поки що у Рівному пейнтбольного клубу “Бізони” Віктора ГУРАША, такий спорт - недешеве задоволення. Пристойний маркер (зброя для гри - прим. авт.) коштує від 100 до 2000 євро, а ще потрібна амуніція (до якої входять форма, захисні щитки та шолом) і, зрештою, патронташ (силіконові кульки, наповнені кольоровою харчовою фарбою).

Як пояснив Віктор Степанович, в Україні існує три пейнтбольні ліги (за кількістю спортсменів у команді). Найпростіша - ліга “трійок” (де змагаються переважно новачки та аматори). А “серйозніші” - ліга “п’ятірок” і ліга “сімок”, де реєструється кожен спортсмен-професіонал, і змагання проходять вже на більш високому рівні..

Незважаючи на досить недовгий термін існування клубу, у Козлині вже відбулося декілька турнірів. Так, 8 травня тут пройшов чемпіонат Західного регіону, де брали участь команди Львівської, Волинської, Рівненської („Бізони”), Хмельницької, Івано-Франківської та Ужгородської областей. Переможцем турніру став львівський клуб “Тріада”, “Бізони” ж посіли почесне третє місце.

- Пейнтбол - ідеальний спосіб збільшити ефективність тренувань збройних сил та міліції, адже, крім стрільби, тут відпрацьовується тактика ведення бойових дій, - вважає пан Гураш. - Якби на це кошти, - ми, безперечно, розширили б тренувальну базу, побудували б ще кілька різнопланових майданчиків.

- А ще пейнтбол - це ідеальний спосіб відволікти сучасну молодь від “вулиці”. Краще витрачати гроші на спортивний відпочинок, ніж на наркотики. Мій дванадцятирічний син Андрій залюбки займається пейнтболом нарівні зі мною, разом беремо участь у змаганнях, - додає Віктор Степанович. - На досягнутому, звичайно, зупинятися не збираємося.

18.05.2006Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 18.05.2006p. 
На головну сторінку