Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №566 від 30.08.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Операція “Антикілер”

УБОЗівці спасли життя рівненській бізнесвумен

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Хмельницькій області за сприянням ГУБОЗ МВС попередили замовне вбивство мешканки Рівного.

Як з’ясувалося, смерті жінки побажав колишній чоловік та син його нинішньої співмешканки. На щастя, оперативники вчасно втрутилися в перебіг подій, а ретельно спланована та реалізована спецоперація не допустила людських жертв.

Так, до правоохоронців надійшла інформація, що 47-річний мешканець Хмельницького спільно з 26-річним сином його нової пасії шукають “кілера” для вбивства колишньої дружини.

Як не дивно, непорозуміння між людьми виникло на підґрунті грошей. Незважаючи на те, що після розлучення чоловік отримав чималенький куш, він не міг змиритися з тим, що його колишня - успішна бізнесвумен, яка добре заробляє. Підбурювала ще й заздрість та ненависть до жінки членів його нової сім’ї.

Коли неприязнь переросла в бажання її смерті, було прийнято рішення підшукати виконавця для вбивства ні в чому не винної жінки. За гонорар у 10 тисяч доларів США убивця-найманець повинен був здійснити кроваву справу та віддати спільникам автомобіль “Лексус RX 450”, яким користувалася потерпіла.

Передавши 1 тисячу доларів США завдатку, чоловіки почали ликувати та, навіть, підшукали покупця на її дорогу автівку. Втім, насправді, усе пішло не за планом зловмисників, а за чітко розробленою схемою правоохоронців.

У день “вбивства” автомобіль, мобільні телефони, особисті документи і речі жінки були передані одному із чоловіків. Коли вони повірили у смерть жінки та були переконані в тому, що її тіло знаходиться в багнюці, “кілер” отримав частину гонорару.

Останню частину грошей чоловіки обіцяли віддати після продажу автомобіля. Однак тоді вже правоохоронці зібрали достатньо доказів злочинної діяльності спільників.

Наразі зловмисники затримані, а відносно них порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого п. 11 ч. 2 ст. 115 (“Умисне вбивство, вчинене на замовлення”) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

30.08.2012



Рівне-Ракурс №10 від 30.08.2012p. 
На головну сторінку