Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №568 від 13.09.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Гуртом завжди легше

Замість смітника - дитячий майданчик

Замість смітника - дитячий майданчик

Рівне. Під вікнами багатоповерхівки на вулиці Коновальця,6 лунає гуркіт техніки, люди з лопатами розкидають щебінь, а мешканці прилеглих будинків здивовано спостерігають за роботою. Це не будівництво нової елітної багатоповерхівки - це ветерани Афганістану будують дитячий спортивний майданчик.

Люди, які пройшли війну, які на собі перевірили, що таке справжня чоловіча дружба та підтримка, знають ціну щастю, з лопатами у руках допомагають реалізовувати дитячі мрії.

Cуботник у дворі на Коновальця,6 організували Рівненська обласна та міська організації “Української спілки ветеранів Афганістану”. Втілити в життя ідею допомогли небайдужі рівняни, як-то кажуть - з миру по нитці. І завдяки працьовитим рукам ветеранів Афганістану вже за декілька годин у дворі з’явилися новий баскетбольний майданчик, лавочки та пісочниця для дітей.

- Сьогодні у цьому дворі Рівненська міська спілка ветеранів Афганістану за підтримки обласної спілки будує спортивний майданчик для дітей, - розповідає голова міської організації “Українська спілка ветеранів Афганістану” Сергій ЗІНИЧ. - Причиною сьогоднішнього суботника стало те, що три тижні тому на цьому ж подвір’ї відбулася зустріч мешканців мікрорайону з заступником Голови Рівненської обласної організації “Української спілки ветеранів Афганістану” Віталієм ГРИЦАКОМ. У розмові рівняни поскаржилися, що в такому великому мікрорайоні майже немає спортивних майданчиків, де б діти могли займатися спортом та розвиватися. Тому ми спільно із паном Віталієм вирішили допомогти мешканцям району у створенні спортивного майданчика. Також тут живе дуже багато наших бойових колег, а для нас є надзвичайно важливим підтримувати один одного та допомагати вирішувати нагальні проблеми.

Мешканці розповідають, що на місці цього майданчика колись було справжнє звалище. І щоб надати цій території належного вигляду, ветеранам довелося його розчистити та засипати щебенем. Жителі прилеглих будинків та діти, побачивши, яку чудову справу для них роблять - завзято долучилися до праці.

Загалом, аби надати спортивному майданчику належного вигляду, організаторам довелося відремонтувати та пофарбувати щити, встановити та облаштували пісочницю. Та на цьому добрі справи, за словами самих ветеранів Афганістану, не завершаться. Вони й надалі допомагатимуть здійснювати не тільки мрії дітей, а й усіх мешканців Рівного.

13.09.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 13.09.2012p. 
На головну сторінку