Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №240 від 18.05.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ситуація

Кривавий протест

Кривавий протест

Після мітингу студент опинився в лікарні з розбитою головою

Стихійний мітинг влаштували нещодавно студенти та викладачі РДГУ на вулиці 16 Липня у Рівному поряд з навчальним корпусом університету.

Таким чином студенти висловлювали протест проти будівництва нового приватного бізнес-центру. На переконання спудеїв, ця територія належить університету, а підприємці заволоділи нею незаконно.

Як розповідають учасники зібрання, під час мітингу їм почали погрожувати невідомі особи, а згодом студента третього курсу Василя жорстоко побили. Нині хлопець, який отримав важку травму голови, перебуває у центральній міській лікарні.

Студенти вважають, що майбутнє будівництво не лише заважатиме навчанню, а й позбавить їх гарного місця для відпочинку. Натомість підприємці запевняють, що діють згідно з законодавством: вони мають усі дозволи на будівництво і справно виплачують орендну плату за землю уже протягом трьох років.

Тим часом вимоги студентів підтримує і керівництво ВНЗ. Ректор РДГУ Руслан Постоловський навіть спрямував до прокуратури відповідний депутатський запит. За словами пана Постоловського, земля, передана міськрадою підприємцям в оренду, належала Міністерству освіти і науки. Але, через інцидент з побиттям студента справу розглядатимуть у Рівненській обласній прокуратурі.

18.05.2006За повідомленням ЦЗГ УМВС України в Рівненській області підготувала Марина Степанюк



Рівне-Ракурс №10 від 18.05.2006p. 
На головну сторінку