Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №568 від 13.09.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Дочекалися

Голосуємо з комфортом

Бездротова система “Рада”, вартістю 360 тисяч гривень, має полегшити життя рівненським депутатам.

Незабаром депутатам Рівнеради не доведеться піднімати руки, аби проголосувати за те чи інше питання, адже уже на наступній сесії запрацює бездротова система голосування “Рада”.

Тож найближчим часом між народними обранцями уже не виникатиме сварок через неправильний підрахунок голосів лічильною комісією, та й у її роботі вже не буде необхідності. Депутати Рівнеради відтепер довірятимуть лише електронним карткам і кнопкам.

Саму систему мали встановити ще на початку року, але через різні технічні нюанси запрацює вона вже у вересні. Зараз система вже повністю протестована і готова до роботи, але члени бюджетної комісії зауважують, що необхідно провести спеціальний тренінг для депутатів.

- Для того, аби переконатися, що система “Рада” готова до роботи на сто відсотків, необхідно провести пробне тестування для депутатів, - зауважив голова бюджетної комісії Едуард ГАЛАЙЧУК. - Це необхідно для того, щоб не виникало в сесійній залі якихось непорозумінь. Так ми зможемо почути зауваження від депутатського корпусу та інженерів, що встановлювали систему.

Труднощів з роботою системи виникнути не повинно, адже з технічного боку все просто - карткою зареєструвався, а відповідною кнопкою проголосував.

- На пультах, які знаходитимуться у депутатів, результати голосування відображатися не будуть, - розповідає головний спеціаліст оргвідділу Рівнеради Михайло ЧЕПІЛЬ. - Вони відображатимуться лише на екрані, на моніторі, який буде в головуючого, секретаря та секретаріату.

13.09.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 13.09.2012p. 
На головну сторінку