Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №569 від 20.09.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

У Рівному сміття не буде

У Рівному сміття не буде

Рівненський сміттєпереробний завод викликав захоплення у всієї України, адже аналогів такому підприємству поки що в нашій державі немає. Завдяки цьому підприємству в Рівному зникне проблема в утилізації сміття, а його потужність дозволить приймати відходи з усієї області.

Саме цей проект став основною темою круглого столу “Впровадження ППП - чи є гарантією сталого розвитку ЖКГ України?”. Під час заходу обговорювали перспективи та ризики реалізації механізмів публічно-приватного партнерства в житлово-комунальному секторі; етапи реалізації проекту будівництва та запуску сміттєпереробного комплексу в Рівненській області.

Купить весы платформенные электронные

- Якщо розглянути, скільки потрібно грошей вкласти в комунальну галузь і проаналізувати можливості всіх рівнів бюджету - побачимо, що ресурсів не вистачає і потрібно шукати інші джерела фінансування, - розповідає міський голова Рівного Володимир ХОМКО. - А єдиним джерелом може бути приватний капітал. Але для того, щоб залучити інвесторів, потрібно створювати умови для співпраці. І ми, у цьому розумінні, мали фору у створенні такого підприємства, як сміттєпереробний завод. Адже в районі працює цементний завод, якому потрібне сміття. Поєднавши двох партнерів - змогли реалізувати цей проект. Для інших міст потрібні зовсім інші умови, і їх створення мають лобіювати центральні органи виконавчої влади https://xn----8sbec1b1ad1ae2f.com.ua/.

Що ж стосується ціни на вивезення сміття, то вона не збільшиться. Адже у договорі про наміри тариф після запуску заводу не повинен перевищувати середньозважений між містами Луцьк, Житомир, Хмельницький, Львів.

Запрацювати сміттєпереробний завод має вже найближчим часом. А з нового року на вулицях Рівного з’являться смітники двох видів - звичайні і для харчових відходів. Останні ж будуть оснащені механізмом для компостування, тобто залишки їжі, викинуті в цей смітник, бродитимуть, але не виділятимуть ніякого запаху.

20.09.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 20.09.2012p. 
На головну сторінку