Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №570 від 27.09.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ноу-хау

Системі “Рада” депутати не дали ради

Системі “Рада” депутати не дали ради

На останній сесії Рівненської міської ради депутати не могли розібратися із картками та кнопками. Йдеться про бездротову систему для голосування “Рада”, яку випробовували народні обранці.

Система за 300 тисяч гривень мала б суттєво спростити роботу депутатів під час сесійних засідань, а натомість на першій же сесії затримала роботу народних обранців більш ніж на годину.

Депутатам навіть не допоміг попередній тренінг, на якому їм розповідали, як працювати із новинкою техніки.

- На тестуванні системи таких проблем не було, - зазначає міський голова Рівного Володимир ХОМКО. - Навпаки, коли депутати тестували систему, виникали проблеми із натисканням кнопок. Але найближчим часом ми виправимо всі помилки і система “Рада” працюватиме злагоджено.

Вже після першого випробування системи “Рада” виявилось, що картки обранців мають перешиватися щоразу перед засіданням, тому в системі постійно ставався збій.

Та на цьому проблеми не завершилися, система виявилася із хитринкою. Якщо хтось із депутатів натискав кнопку на пульті до початку голосування, система автоматично давала збій. Тому депутатам час від часу доводилося по декілька разів голосувати за те чи інше питання. Відтак, у народних обранців одразу з’явилася пропозиція - впровадження музичного супроводу процесу голосування.

Картки зберігатимуть у спеціальній скрині і видаватимуть на руки під підпис лише присутнім на сесії депутатам, коли ж хтось з них залишатиме залу - картку здаватимуть у секретаріат. Депутат Олександр Лащук розробив власне положення щодо функціонування системи, і вперше за всю історію нинішньої каденції Рівнеради з його пропозиціями погодився міський голова.

27.09.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 27.09.2012p. 
На головну сторінку