Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №240 від 18.05.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Фестивальна хода

»OT VINTA» підтримують українське й агітують за... корейське

»OT VINTA» підтримують українське й агітують за... корейське

Рівненський украбільний гурт “OT VINTA” не має спочинку ні вдень, ні вночі. Практично всі вихідні щомісяця доводиться проводити далеко від рідного міста. Концерти, фестивалі, прес-конференції. Не відрізнявся від інших місяців і травень.

З 6 по 7 травня цього року на Трухановому острові в Києві відбувся грандіозний фестиваль “Рок-Січ”, організований лідером гурту “ВВ” Олегом Скрипкою та Initia Event Management за підтримки Міністерства культури і туризму України. Запросили сюди й наших “отвінтістів”. Організатори вирішили, що “OT VINTA” належать до представників непопсової української музичної культури, а тому мають право на участь у заході. Щоправда, окрім співу, довелося нашим хлопцям ще й фізично попрацювати.

- Спочатку виникли певні проблеми з організацією фестивалю на Трухановому острові, - розповів фронтмен гурту Юрій Журавель. - Активісти партії Зелених дуже протестували, бо, на їх переконання, глядачі, а це в основному молодь, засмітять острів, музика розлякає птахів, які тут гніздяться. Навіть згадали про білоголового орлана. Цікаво, що в Україні цей рідкісний птах взагалі не живе. Однак, всі спірні питання владнали і довелося музикантам садити дерева та збирати сміття. За мішок сміття організатори наливали по півлітри пива. Чесно скажу, такої чистоти після концертів ще ніколи не доводилося бачити.

Втім, не фізична праця, а власний виступ найбільше запам’ятався рівненським музикам. “OT VINTA” виявилася єдиною групою, яку глядачі викликали на “біс”. А хіт гурту “Дарма я наївся цибулі” Юрі Журавлю практично й не довелося співати. За нього це зробили молоді прихильники сучасної української музики.

Вже за тиждень “OT VINTA” можна було зустріти у місті Олександрія Черкаської області. У рамках акції “Не будь байдужим” українські гурти подорожують невеликими містами України, пропагуючи рідну мову та культуру. Разом з гуртом “OT VINTA” виступали “Флайззза”, “Скай”, “Моторола”, “Тартак”, “Гайдамаки”. До речі, прес-конференцію фронтмени цих гуртів давали в єдиному в Україні музеї Миру. Поспілкуватися з ними могли всі, хто бажав.

У планах гурту “отвінтістів” - взятти участь в автопробігу з корейськими вантажівками сходом та півднем України, який пройде з 3 по 8 червня. До речі, лише наш гурт запросили виступати на презентаціях нових авто. Після цього на хлопців чекає вояж до польського міста Остре Бардо. На запрошення отця Юлія “OT VINTA” виступить перед молоддю цього міста, де живуть етнічні українці. А вже незабаром світ побачить новий альбом музикантів “Попереду”, матеріал до якого збирали саме у цій сусідній країні, а записували на Nelly studio у Рівному.

18.05.2006Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 18.05.2006p. 
На головну сторінку