Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №571 від 04.10.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Бюджетні перипетії

Запорожець відповідає за пам’ятник

На вулиці Директорії у Рівному почали монтувати пам’ятник відомому художнику-графіку Нілу Хасевичу.

Гроші на його встановлення взяли не з державного бюджету, як це було заплановано раніше, а здавали кошти депутати із власних кишень.

Все розпочалося з того, що голова фракції Рівнеради “За Батьківщину!” Юрій Запрожець звернувся до депутатів із проханням профінансувати встановлення пам’ятника Нілу Хасевичу, який викупили у МАУПу. Пам’ятник хочуть встановити до святкування 70-річчя УПА 14 жовтня.

- Фракція “За Батьківщину” бере на себе відповідальність зі встановлення пам’ятника Нілу Хасевичу, - зазначає Юрій Запорожець. - На сьогодні є більше п’яти депутатів, які погодилися здати по тисячі гривень на встановлення. Також ми просимо залучитися до цього й інших народних обранців та кандидатів у народні депутати.

Таку ідею підтримали всі народні обранці. Таким чином кошти, що мали виділити із бюджету на встановлення пам’ятника, а це 59 тисяч гривень, передадуть дитячій міській лікарні.

Що ж стосується інших змін, то з благоустрою міста 200 тис. грн. передали до ЖКП “Промислове” на виплату заборгованості з зарплати двірникам, а 134 тис. - на благоустрій Пагорбу Слави.

А от питання щодо єдиного внеску від забудовників перенесли на наступне сесійне засідання.

- Це дуже серйозне питання, в якому необхідно шукати консенсусу, - зазначає міський голова Володимир ХОМКО. - Згідно з законодавством, ми не маємо права забудовникам вписувати технічні умови у план, а забудовник вносить це в єдиний внесок, розмір якого визначає рада.

04.10.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 04.10.2012p. 
На головну сторінку