Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №571 від 04.10.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Проект

“Тунель кохання” використали у японському відеоролику

Найстаріша у Європі тополя, унікальні базальтові стовпи, а ще занесені до списку Світової спадщини ЮНЕСКО пункти Дуги Струве, оборонні споруди часів Першої світової війни… Ці та чимало інших цікавих об’єктів знаходяться на теренах Рівненщини.

Однак для того, аби приваблювати мандрівників, пам’ятки потребують упорядкування. Тому їх оновлюватимуть у рамках проекту “Волинь туристична”. Так, між облдержадміністрацією, райдержадміністрацією та органами місцевого самоврядування укладатиметься відповідна угода. Натомість наводити лад на певному об’єкті можна буде співпрацюючи з місцевими активістами, громадськими організаціями, за потреби залучаючи спонсорів. Першу таку угоду підписали із Рівненською районною райдержадміністрацією. Тут планують упорядковувати “Тунель кохання”, Клеванський замок та каплицю Яна Непомуки.

Тим часом наприкінці липня в Інтернеті з’явилася реклама японського фотоапарату, знята у Клеванському тунелі кохання. Портал “Четверта влада” поцікавився у Клеванській селищній раді, чи їм відомо щось про зйомки, які тривали на території селища, і чи очікується якась користь з цих зйомок місцевій громаді.

Селищний голова Клеваня Віктор Корсюк підтвердив порталу “Четверта влада”, що влітку до Клеваня приїжджала знімальна група якоїсь японської телекомпанії, однак не зміг пригадати її назви. Пригадує, що знімали вони протягом трьох днів, і в результаті мали підготувати фільм про українські традиції та її туристичну перлину - Клеванський тунель кохання.

- Вони знімали молодят у цьому тунелі, їздили поїздом, завдяки якому цей тунель утворився, знімали побут у родині, вишиті сорочки, - пригадує селищний голова. Віктор Корсюк також розповів, що йому невідомо, чи надавала ця знімальна група якусь матеріальну підтримку селищу, принаймні до селищної ради точно нічого не надходило. Натомість селищна рада сприяла тому, щоб оператори мали максимально комфортні умови для зйомки. Проживала знімальна група у Рівному, в готелі. Про рекламу фотоапарату, яка вийшла в результаті цих зйомок, Віктор Корсюк не знав.

Знімальна група обіцяла змонтувати фільм про цю туристичну родзинку, який повинен був транслюватися, очевидно, в Японії. У жовтні пообіцяли фільм переслати і у Клевань. Поки ж на широкий загал потрапила лише реклама, знята на нашому дивовижному клаптику природи.

04.10.2012



Рівне-Ракурс №10 від 04.10.2012p. 
На головну сторінку